Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада прийняла рішення, що дасть змогу розпочати процедуру завершення угоди з «Київенерго» та повернути теплоенергетичний комплекс громаді – Петро Пантелеєв

20 червня 2017 року, 14:33

Київська міська рада прийняла сьогодні рішення про припинення угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу м. Києва від 27.09.2001, укладеної між Київською міською державною адміністрацією та акціонерною енергопостачальною компанією «Київенерго». «За» проголосували 62 депутати.

«Рішення дає старт великій роботі, що дасть змогу повернути місту 100% контролю за роботою теплоенергетичного комплексу, та визначає процедуру розірвання угоди з ПАТ «Київенерго». Ми повинні проінвентаризувати понад 90 тисяч об’єктів, визначити їхній технічний стан. Мова йде про 3 тисячі теплових пунктів, 2,6 тисяч теплових мереж, одних із найбільших у Європі теплоелектроцентралей – ТЕЦ № 5 і ТЕЦ № 6, майже 200 котелень, сміттєспалювального заводу «Енергія», – повідомив заступник голови КМДА.

Також рішення передбачає завершення угоди після закінчення опалювального сезону 2017/2018.

«Угода, діюча з «Київенерго», завершується 31 грудня 2017 року, тобто посеред опалювального сезону. Забезпечення опаленням – це складний технологічний процес, і якщо віднестися до цього безвідповідально, то аварія на Голосіївському проспекті, 27 нам видасться «квіточками». Ми не повинні допустити жодних технічних збоїв. «Київенерго» повинне допрацювати до кінця опалювального сезону, що передбачене рішенням. А в кінці квітня наступного року договір припинить дію», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він також зауважив, що міська влада створить спеціальну комісію за участю депутатів для перевірки обсягів поліпшення майна з боку ПАТ «Київенерго» та прийняття окремого відповідного рішення на сесії Київради.

«У цьому питання ми не орієнтуємося на цифри «Київенерго» і сформуємо власну позицію», – сказав він.

Нагадаємо, міська влада наголошує на необхідності створення нової, більш ефективної моделі управління теплоенергетичним комплексом Києва.

«Наша головна ціль – розвиток теплоенергетичного комплексу столиці: модернізація мереж і джерел теплогенерації, прозоре тарифоутворення, що стимулює до зниження витрат і залучення доступних інвестицій для технічного переоснащення, а також захист інтересів споживачів шляхом повернення контролю за роботою теплопостачального підприємства з боку міста», – підсумував заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]