Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Свистунов: «Містобудівна рада може захистити Київ від свавілля забудовників»

23 червня 2017 року, 12:45

У Києві готові покласти край свавіллю забудовників – до ініціатив команди мера підключилась і Київська міська рада. На пленарному засіданні депутати віддали 88 голосів за рішення звернутися до Верховної Ради України щодо необхідності внесення змін до Законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про основи містобудування» та інших.

«Сьогодні у нас є проблеми із тими об’єктами, будівництво яких почалось в останні 6 років, коли повноваження місцевої влади в даній галузі були суттєво обмежені. Але країна змінилась, і ми маємо розібратись із цією ситуацією, навести нарешті лад. Тим більше, що в цьому році збільшено охоронні зони Софії Київської та Києво-Печерської Лаври. І ми зробимо все, щоб зупинити паплюження цих зон. В ЮНЕСКО також чекають на активні дії від Києва. Найголовніше те, що ми не втратили довіру наших міжнародних партнерів», – заявив Директор департаменту містобудування та архітектури, головний архітектор м. Києва Олександр Свистунов.

Зараз місто та його служби фактично не мають важелів впливу саме через зміни у законодавстві, які відбулись 6 років тому, коли у містобудівних рад забрали певні повноваження. Як показав час, ситуація в усій країні тільки погіршилась, а Київ постраждав чи не найбільше. І не дивлячись на те, що абсолютна більшість проблем не пов’язана із зоною відповідальності міської влади, свої претензії громада спрямовує саме їй.

«Від мене як від головного архітектора Києва вимагають рішучих дій, щоб захистити наше місто. Я готовий взяти на себе відповідальність, та для цього потрібні повноваження. Містобудівна рада – це, насамперед, кияни, фахівці, професіонали, яким небайдужа доля столиці, які хочуть захистити всі наші пам’ятки, яких більше трьох із половиною тисяч. І ми вже не просимо, а вимагаємо повернути нам право зберегти Київ для нащадків», – підкреслив Олександр Свистунов.

Надання повноважень містобудівній раді стане лише першим кроком для повернення справжнього контролю міста над забудовою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]