Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для поливу парків і скверів у столиці цього року влаштують 60 нових поливо-зрошувальних систем

23 червня 2017 року, 13:27

 

У 2017 році у столиці планують влаштувати 60 нових систем для поливу парків і скверів. За наступні п’ять років КО «Київзеленбуд» має намір забезпечити поливання усієї території, що потребує цього регулярно, – загалом близько 2 тис. га зелених зон. Про це сьогодні під час запуску в роботу відремонтованої поливо-зрошувальної системи біля станції метро «Лівобережна» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Як зауважили в «Київзеленбуді», цього року вже встигли провести капремонт таких систем у парку «Наталка» та сквері біля Міжнародного виставкового центру.

«Важливо, що затрати на роботу систем поливу вдвічі менші, ніж якщо ми використовували б автоцистерни з водою. Насамперед, ми економимо на паливо-мастильних матеріалах, кількості працівників, необхідних для поливу парків і скверів. Поливо-зрошувальна мережа на розв’язці біля метро «Лівобережна» влаштована протягом двох місяців, загальна площа поливання – 2,19 га. Механізм оснащений датчиками, що реагують на світло та воду, тобто під час дощу – вимикаються», – пояснив Петро Пантелеєв.

Загалом у Києві працює 89 поливо-зрошувальних систем, 25 із яких – автоматичні. У розпорядженні районних зеленбудів ще 36 авто для поливу, які курсують містом. Однак такої кількості техніки недостатньо для повноцінного зрошення території, зазначають у «Київзеленбуді».

«Найбільш раціональним є зрошення великих площ зелених насаджень за допомогою сучасних стаціонарних систем та використання насосних станцій. Уже цього року ми проектуємо та маємо намір збудувати 7 насосних станцій. Запуск автоматичних насосних станцій здешевить сам полив у 3-5 разів. Сучасні стаціонарні системи здатні одночасно зрошувати тисячі гектарів без залучення заходів механізації», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]