Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Реконструкція обладнання Дарницької ТЕЦ – лише перший крок на шляху до вирішення екологічних проблем, пов’язаних із її роботою – Петро Пантелеєв

23 червня 2017 року, 16:13

Для досягнення екологічності в роботі Дарницької теплоелектроцентралі (ТЕЦ) необхідно сформувати єдину стратегію за участю представників міської влади, місцевих громад і ТОВ «Євро-Реконструкція». Про це під час відкритого засідання щодо тарифу на відпуск електричної енергії для ТОВ «Євро-Реконструкція» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Дуже важливо, що підприємство «Євро-Реконструкція», у власності якого перебуває Дарницька ТЕЦ, розпочинає реконструкцію обладнання теплоелектроцентралі. Ці заходи закладаються в інвестиційну програму підприємства. Йде мова про будівництво установки очищення димових газів, реконструкцію системи відведення шлаків. Найголовніше, що вартість реконструкції не позначиться на тарифах для людей», – повідомив він.

За словами заступника голови КМДА, у перспективі планується здійснити рекультивацію золошлаковідвалу (технічного об’єкту, куди складується шлак, що утворений у результаті спалення вугілля).

«Сьогодні ми чуємо багато зауважень з боку місцевих жителів, які стосуються екологічних наслідків роботи Дарницької ТЕЦ. Тому, зустрівшись із активом місцевої громади ми дійшли висновку, що місто має профінансувати дослідження території, аби мати реальну картину екологічного стану та розуміти як діяти далі», – пояснив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]