Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На п’ятому полігоні відсьогодні чергуватиме протипожежна техніка, щоб не допустити займань сміття

27 червня 2017 року, 14:32

У столиці прогнозують суттєве підвищення температури повітря. Аби уникнути пожеж та інших надзвичайних ситуацій на території Полігону побутових відходів № 5 у цілодобовому режимі чергуватиме протипожежна техніка. Також для працівників полігону планується провести протипожежні навчання зусиллями управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту благоустрою та збереження природного середовища КМДА. Про це заявив заступник голови КМДА та голова постійної комісії із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Петро Пантелеєв під час виїзного засідання комісії.

«Ми повинні виконати всі необхідні превентивні заходи у період особливої пожежної небезпеки та не допустити тих аварійних ситуацій, що мали місце в інших містах. Полігон має спеціальну систему виведення пожежонебезпечного газу – метану, аби він не накопичувався всередині сміття. Також половина карти полігону, майже 10 га, вже перекрита мінеральним ґрунтом. Це суттєво зменшило площу полігону, де існує ризик виникнення пожежі», – повідомив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, відсьогодні на полігоні цілодобово чергує протипожежна техніка. Підготовлені два резервуари з водою, запаси ґрунту для ліквідації займань.

«Також оператор полігону має посилити контроль за тим, аби на полігоні не перебували сторонні особи, які наражають себе на небезпеку, перебуваючи на пожежонебезпечному об’єкті», – підкреслив він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]