Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У метрополітені відкриється фотопроект «Вогні підземелля»

27 червня 2017 року, 15:16

27 червня в арт-вестибюлі «Золоті ворота» відкриється фотопроект Валерії Мезенцевої «Вогні підземелля». Автор тривалий час знімала освітлення підземки, його архітектурні особливості та технічні рішення на різних станціях.

«Помпезність громадських інституцій Радянського Союзу мала розбавити сірі будні рядового громадянина. Сумні типові «коробки» будинків і фабрик прикрашалися архітектурними шедеврами палаців культури. Станціям метрополітену (як одному з найбільш відвідуваних місць) приділялася підвищена увага», – пояснила Валерія Мезенцева.

Вона додала, що краса архітектури затьмарюється утилітарністю, а глобальна ідея, що важлива для десяти осіб, – абсолютно нецікава мільйонам.

У «Київському метрополітені» розповіли, що навіть таким прикладним речам дійсно раніше надавалося навіть ідеологічне значення. Продумувалися найдрібніші деталі.

«Наприклад, проект станції «Вокзальна» обирали з 19 варіантів, над кожним із яких працювала група висококваліфікованих фахівців», – зауважила радник начальника КП «Київський метрополітен» Наталка Макогон.

Сьогодні при проектуванні станції перевага на боці практичного застосування та енергозберігаючих технологій.

Проект реалізовано за підтримки Національної спілки фотохудожників України, арт-об’єднання «Kievphotos-Hall» та Французького інституту в Україні.

Ознайомитися з проектом «Вогні підземелля» у арт-вестибюлі на «Золотих воротах» можна до 15 липня у час роботи станції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]