Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав українців з Днем Конституції: «Головне, щоби норми Основного закону були не тільки деклараціями, а реально працювали на благо громадян»

28 червня 2017 року, 11:16

 

 

Мер Києва Віталій Кличко привітав українців з Днем Конституції та взяв участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника автору першої української Конституції Пилипу Орлику, яка відбулася за участю Президента України, представників Уряду і Верховної Ради.

«Конституція – це фундамент нашої державності, незалежності, демократії. Ухвалення Основного закону у 1996 році стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина в нашій державі. Головне, щоби положення і норми української Конституції були не тільки деклараціями, а реально працювали на благо громадян України. Щоби кожен українець почував себе захищеним і відчував, незалежно від посади, соціального статусу, політичних і релігійних переконань, що живе у сучасній європейській демократичній державі, де панує закон і главенствує право», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, хоча сьогоднішня Конституція України доволі молода і їй виповнюється тільки 21 рік. Перша ж українська Конституція гетьмана Пилипа Орлика була упорядкована понад 300 років тому і однією з перших в Європі і в світі створила демократичні стандарти поділу влад в управлінні між законодавчою, виконавчою та судовою гілками.

«Я вірю, що Україна стане конституційно розвиненою та правовою європейською державою з високими стандартами життя і повним дотриманням демократичних прав і свобод наших громадян», - підкреслив мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]