Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада створила дієву платформу для взаємодії усіх молодіжних організацій столиці

03 липня 2017 року, 15:09

 

Столичній владі вперше вдалось консолідувати та об᾽єднати різні молодіжні громадські організації, які до цього працювали паралельно. Зокрема, вдалось розробити дієву платформу для взаємодії усіх молодіжних організацій столиці. У червні до Дня молоді встановлено своєрідний рекорд країни – 157 молодіжних організацій організували свято, гостями якого стали близько 10 тисяч юних киян. Про це йшлося сьогодні під час прес-брифінгу щодо реалізації молодіжних ініціатив і молодіжної політики у Києві.

Начальник відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Леся Яремійчук зробила акцент на фінансовій підтримці столичної влади. Так, торік започатковано щорічну премію Київського міського голови за особливі досягнення молоді в розбудові столиці України – міста-героя Києва.

«Цього року її здобули 100 преміантів у трьох номінаціях, а саме: 55 осіб – за наукові досягнення, 24 – за творчі та 21 – за внесок у розвиток молодіжного руху. Розмір премії становить 3 тисячі гривень. Окрім цього, щороку вручають премії Київської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування. Із 2001 року успішно проводять конкурс із визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства. Кожен переможець цього конкурсу отримує 75 тисяч гривень на реалізацію одного проекту, що спрямований на популяризацію здорового способу життя та розвитку спорту, патріотичне виховання молоді, працевлаштування, розвиток інтелектуального потенціалу, екологічної свідомості молоді тощо. Обдаровані кияни можуть також претендувати на грант Президента України та премію Кабінету Міністрів України», – зауважила Леся Яремійчук.

За інформацією директора Київського молодіжного центру Анни Куценко, наразі одним із основних завдань столичної влади є також організація простору, де молодіжні громадські організації матимуть можливість безкоштовно проводити тренінги, майстер-класи, а також різноманітні форуми великих форматів.

«Уже підписано угоду про співпрацю з міжнародним благодійним фондом «Сід Форум Україна», який нещодавно відкрив черговий i-Hab на Хрещатику, 10. Там ми матимемо також і можливість безкоштовно реалізовувати молодіжні проекти», – сказала Анна Куценко.

Окрім того, за її словами, створено проект профорієнтації, покликаний звернути увагу молоді на професії, що будуть популярними в майбутньому і вже з’являються на ринку праці. Зокрема, особливу увагу приділяють популяризації підприємницького молодіжного руху. На осінь заплановано великий форум із питань розвитку шкільного та студентського самоврядування, який дасть змогу ознайомитись із єдиною консолідованою думкою щодо того, чого саме потребує київська молодь.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]