Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ отримав гуманітарну допомогу від міста Відень

05 липня 2017 року, 14:59

 

Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України отримала гуманітарну допомогу від мерії міста Відень. Участь в офіційній передачі допомоги взяв заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Товариство Червоного Хреста України несе в Україні та за її межами високу місію захисту людських життів і полегшення людських страждань. У десяти районах столиці діють медико-соціальні центри, які надають першу медичну, психологічну та соціальну підтримку нужденним киянам, інвалідам, внутрішньо переміщеним особам та особам, які в скрутну хвилину зосталися без будь-якої підтримки та допомоги. Наразі приділяється велика увага Товариства співпраці з рятувальними службами Києва, адже в місті проходить велика кількість масових заходів із залученням населення та гостей столиці. У Товаристві створюються волонтерські загони швидкого реагування, діяльність яких базується на наданні підтримки населенню під час надзвичайних подій, масових заходів, аварій тощо. Саме волонтери Київської міської організації Товариства Червоного Хреста допомагали рятувальним службам під час прибуття переміщених осіб зі Сходу в результаті збройного конфлікту», – зауважив Микола Поворозник.

За його словами, Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України звернулась до Посольства Австрії в Україні з проханням надати гуманітарну підтримку для покращення оснащення роботи волонтерів.

«За результатами цього звернення мерія Відня організувала збір гуманітарної допомоги та передала Києву та Червоному Хресту допомогу, а саме: 700 стаціонарних термосів ( для харчових продуктів ), 40 ковдр, 40 спальних мішків для загонів швидкого реагування, 3 спеціалізовані рятівні рюкзаки з дефібриляторами для швидкої допомоги міста», – розповів заступник голови КМДА.

Також він висловив сподівання, що це стане початком довгострокової співпраці між містами з питання надання гуманітарної допомоги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]