Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У муніципальних керуючих компаніях, що найгірше впровадять плани енергозбереження, будуть звільнені працівники – Петро Пантелеєв

06 липня 2017 року, 18:09

 

До кінця поточного року міська влада здійснюватиме моніторинг ефективності роботи муніципальних керуючих компаній, що надають послуги з утримання будинків і прибудинкових територій. Ретельно перевірятиметься впровадження компаніями планів енергозбереження та обсягів споживання електроенергії, зокрема, у місцях загального користування в багатоповерхових будинках. Підприємства, що матимуть найкращі показники, будуть заохочені, а на найгірше підприємство чекатиме звільнення відповідальних осіб. Такий прогноз сьогодні озвучений заступником голови КМДА Петром Пантелеєвим під час чергового засідання штабу з підготовки міста до зими.

«Із 1-го липня ми змушені підвищити ціни муніципальних підприємств на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій. Однак, критика в бік незадовільної якості цих послуг не вщухає із боку мешканців столиці. Ми не маємо права допустити, аби люди платили за послуги, що надаються неякісно чи не надаються взагалі. І контроль за цим буде дуже жорстким. Багато скарг від людей лунає на те, що керуючі компанії неефективно використовують електроенергію у місцях загального користування – у деяких часто цілодобово горить лампа, не використовується енергозберігаюче обладнання, тоді як кожен кіловат у наших умовах має економитися», – заявив він.

Заступник голови КМДА навів приклад Деснянського району столиці, де за рахунок встановлення світлодіодних світильників, реле часу, за останній рік досягнуто економії електроенергії у розмірі 2,5 млн грн.

«Це доказ того, що завдяки системній роботі можна досягти економії витрат та спрямувати кошти на виконання поточного ремонту, преміювання робочого персоналу, закупівлю інвентаря тощо. Це цілком посильні завдання для менеджерів підприємств. Тому до кінця року ми здійснюватимемо моніторинг цієї роботи. Складемо шкалу ефективності. Працівники кращих підприємств отримають заохочення, на найгірших підприємствах – будуть звільнені відповідальні за цю роботу люди», – наголосив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]