Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На в’їзді у Київ, із боку Житомира, встановили перший мобільний ваговий комплекс

07 липня 2017 року, 9:38

 

На в’їзді у Київ, з боку Житомира, встановили перший мобільний ваговий контрольний комплекс, робота якого дозволить зберегти дорожнє покриття на автошляхах столиці. Проінспектував роботу комплексу заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Піклуючись про стан київських доріг Центр організації дорожнього руху КП «Київдорсервіс» упроваджує пілотний проект із організації вагового контролю вантажного транспорту на в’їздах у Київ. У літній період, за спекотної погоди, автотранспорт із надмірною вагою особливо негативно впливає на дорожнє покриття – тож метою проекту є обмеження в’їзду у місто такого транспорту», – сказав Микола Поворозник.

За його словами, мобільний ваговий комплекс розташовано на обладнаному майданчику. Зважування відбувається у повністю автоматичному режимі: вантажівка заїжджає на ваги, відеокамери фіксують номерні знаки тягача та причепа, дані про загальну вагу та вагу на вісі передаються на комп’ютер, з якого друкується протокол зважування – без втручання оператора.

«Перед заїздом на ваговий комплекс розміщено відповідні дорожні знаки – проїзд вантажівок лише у крайній правій смузі з обов’язковим заїздом на майданчик зважування. Контроль заїзду здійснюють інспектори Державної служби України з безпеки на транспорті, вони ж, відповідно до розрахункових коефіцієнтів, накладають плату за проїзд із перевантаженням. У разі перевантаження водій зобов’язаний надати документи про маршрут і сплатити за кілометраж від точки відправлення до вагового комплексу, перевантажити надлишковий вантаж і їхати далі, або сплатити за весь маршрут відповідно до документів на перевезення», – зазначив заступник голови КМДА.

Він зауважив, що встановлений ваговий комплекс є мобільним – його монтаж на підготовленому майданчику займає у середньому 3 години, після чого необхідно здійснити повірку ваг. До кінця цього року планується облаштувати аналогічні комплекси на 7 інших магістральних в’їздах у Київ, аби забезпечити збереження дорожнього покриття на дорогах міста.

Нагадаємо, що міська влада ввела обмеження щодо руху великовагового транспорту з 10:00 до 22:00 у разі підвищення температури повітря до +28 ºС та закликала патрульну поліцію забезпечити оперативний контроль за дотриманням водіями великовагового транспорту обмеження руху в спеку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]