Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Дня Незалежності України у Києві планують провести фестиваль клумб на воді

07 липня 2017 року, 16:43

 

Сьогодні на озері у парку «Перемога» Дніпровського району з’явилась унікальна плаваюча клумба розміром близько 4 кв. м. Для її створення київські зеленбудівці використали понад 600 одиниць квітів.

На відкритті незвичної квіткової композиції побували генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний і директор КП УЗН Дніпровського району Євген Ковшун.

Загальна площа клумби складає близько 4 кв. м. Для її виготовлення використано 16 листів касет із пінопласту, близько 600 штук бегонії. Формування клумби тривало 2 тижні. Водойма в парку «Перемога» була обрана для втілення проекту, оскільки вона є закритою з непроточною водою.

Плаваюча клумба має ряд переваг, наприклад: виконує функцію фільтрату, що очищає водойму і не дає розростатися водоростям. Коренева система всмоктує воду, а разом із нею відходи життєдіяльності рослинних і тваринних організмів.

«Ми сподіваємося, що творчі проекти наших працівників знаходитимуть відгук і підтримку в киян. Адже це прагнення наших майстрів зробити парки та сквери затишними і красивими. У нас народилася ідея вже цього року, орієнтовно до 24 серпня, провести фестиваль композицій на воді. «Київзеленбуд» запрошує долучитися всіх до участі у ньому, створивши власну клумбу», – сказав Михайло Наконечний.

Він підкреслив, що заявки можна подавати на електронну скриньку [email protected] або за тел.: 272-40-18.

Як зазначалося раніше, цього року в столиці планують висадити рекордну кількість квітів – 13 млн, із яких уже висаджені понад 6 млн квітів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]