Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА нагадали про пільгові місця для торгівлі на ринках

11 липня 2017 року, 18:16

У теплу пору року кияни надають більшу перевагу продукції з ринків, аніж із супермаркетів. Тому ринки мають виглядати цивілізовано та сучасно. Таку думку висловив у інтерв’ю виданню «ABC News» перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Щоб уникнути стихійної торгівлі, на Житньому ринку є безкоштовні, а на Бессарабському та Володимирському – соціальні місця, де сплачується лише певна частина орендної плати, нагадав він.

За словами Геннадія Пліса, сьогодні в столиці працює 92 ринки, із яких лише 3 – Бессарабський, Володимирський і Житній – знаходяться у власності міста. 

Перший заступник голови КМДА вважає, що будівлі всіх комунальних ринків необхідно відремонтувати. Однак для їхнього капітального ремонту потрібно залучити інвесторів, які вкладатимуть у це кошти.

«Бессарабський і Житній ринки є культурною спадщиною, тому кардинальні зміни неможливі. Буде проведений лише ремонт покрівлі, трубопроводів, запірної арматури, елементів каналізаційної системи тощо. Що стосується зовнішнього вигляду, то тут можлива лише реставрація. Із Володимирським ринком менше проблем – він найбільш прибутковий та не є архітектурною пам’яткою. Тому це буде лише капітальний ремонт споруди, будівельних конструкцій, реконструкція опалювальної та дренажної систем», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]