Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Пасажиропотік за кордон через аеропорт «Київ» збільшився на 60% після введення безвізу

12 липня 2017 року, 10:33

Пасажиропотік за кордон через аеропорт «Київ» (Жуляни) збільшився на 60% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року після вступу в силу безвізового режиму між Україною та ЄС. Про це повідомив в. о. начальника Київської міської митниці Державної фіскальної служби України, в зоні відповідальності якої знаходиться пункт пропуску «Аеропорт «Київ» (Жуляни)», Сергій Тупальський.

За його даними, починаючи з 11 червня через цей пункт пропуску в Європу виїхали майже 40 тис. громадян, в’їхали з країн ЄС в Україну – 39,5 тис. осіб. Близько 75% подорожуючих – українці. Показники аналогічного періоду минулого року відповідно становлять 25 і 24,5 тисяч осіб.

«Це перевищує всі наші очікування! До того ж збільшилася кількість міжнародних рейсів в аеропорту. Всього за місяць з’явилися 9 нових маршрутів до країн ЄС!», – додав Сергій Тупальський.

Він подякував працівникам митному посту «Аеропорт «Київ» (Жуляни)», які в умовах відчутно стрімкого зростання пасажиропотоку гідно виконують свої посадові обов’язки. Вони забезпечують надання необхідної інформації подорожуючим, цілодобово надають митні консультації і водночас не послаблюють виявлення порушень митних правил відповідно до європейських рівнів прозорості та безпеки на кордоні.

Нагадаємо, з 11 червня спеціалісти Державної фіскальної служби і Державної прикордонної служби України перейшли на посилений режим контролю в прикордонних пунктах пропуску. Це пов’язано з очікуваним збільшенням пасажиропотоку через кордон у зв’язку зі вступом у силу безвізового режиму між Україною та ЄС. Тоді відомства очікували збільшення пасажиропотоку орієнтовно на 30%.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]