Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нелегальні заправні станції, що несуть загрозу киянам, мають бути демонтовані протягом трьох днів із моменту отримання припису

04 квітня 2017 року, 15:10

 

У столиці налічується майже 400 газозаправних пунктів, що встановлені нелегально, є небезпечними та підлягають демонтажу. Для протидії системному засиллю небезпечних об’єктів між Київською міською державної адміністрацією та Нафтогазовою асоціацією України і основними гравцями на ринку підписано меморандум. Про це йшлося на зустрічі керівництва КМДА та представників асоціації.

«Боротьбу з нелегальними заправними станціями ми ведемо вже більше року. Ми давали шанс цьому бізнесу увійти в легальне поле, але час вичерпано. Ми знаємо місце розташування всіх майже 400 нелегальних пунктів продажу скрапленого газу та дизельного пального, які встановлені з порушеннями безпеки та без дотримання норм законодавства. У найближчий місяць ми зробимо все для того, щоб кожний киянин відчував себе у безпеці», – повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Також він зазначив, що за підрахунками експертів, тільки за минулий рік місто недоотримало понад 500 млн грн через такі незаконні об’єкти.

«Щодня приблизно 500 тисяч киян перебувають у небезпеці через можливість надзвичайної ситуації на таких нелегальних пунктах, адже кожен із цих пунктів розташований із грубим порушенням норм безпеки та несе пряму загрозу життю і здоров’ю людей. Сьогодні ми об’єднуємо зусилля і спільно з основними компаніями, які працюють не тільки на ринку столиці, але й на ринку України, для наведення порядку та ліквідації нелегальних пунктів продажу і газу, і дизельного пального на території столиці», – наголосив Володимир Бондаренко.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, за минулий тиждень у столиці демонтували 90 незаконних автогазозаправних пунктів. Із них дві третини – самодемонтаж, тобто власники розуміють небезпеку такого самочинства.

«Незаконні газові АЗС є потенційно небезпечними, оскільки вони не зареєстровані в реєстрі Держслужби з надзвичайних ситуацій як потенційно небезпечні об’єкти. Фактично, ніхто не володіє технічними даними щодо їхньої роботи. Вони встановлюються в критичній близькості до житлової забудови, місць масового перебування людей тощо. Наголошую, що в разі аварійної ситуації радіус дії вибуху може сягати півкілометра. Ми закликаємо власників таких об’єктів самостійно демонтувати небезпечні заправки. Термін – три дні з моменту отримання припису», – пояснив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв нагадав, що за останній рік у столиці стався вибух і витік газу на столичних заправках, які, до того ж, працювали нелегально.

«На щастя, обійшлося без жертв завдяки роботі рятувальників. Але допустити таких повторень ми просто не маємо права», – підкреслив він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]