Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У спеку на столичних ярмарках не продаватимуть швидкопсувні продукти

18 липня 2017 року, 15:14

 

КМДА разом із Держпродспоживслужбою ініціювали введення тимчасової заборони на реалізацію на ярмарках продуктів харчування, що швидко псуються. Про це під час прес-конференції заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Враховуючи підвищення температури повітря, сьогодні буде прийнято рішення щодо призупинення реалізації швидкопсувних продуктів на столичних ярмарках», – розповів Геннадій Пліс.

Таку ідею підтримав начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан. Він додав, що до продуктів із нетривалим строком придатності відносяться ті, що повинні зберігатись при температурі не більше 6-8 градусів.

«Це м’ясо, молоко, риба, сир, кулінарні вироби. Всі інші продукти, овочі, фрукти можуть зберігатись при температурі від 10 до 20 градусів. Тому зараз, враховуючи спекотний період, є пропозиція призупинити продаж швидкопсувних продуктів харчування», – зауважив Олег Рубан.

Він переконаний, що холодильники, які деякі підприємці намагаються встановити на ярмарках, не можуть повноцінно справитись зі своєю функцією.

«Ці холодильники можуть працювати годину-дві, але навряд чи впораються з повноцінним охолодженням упродовж дня. Така техніка коштує дуже дорого, а тому її ніхто не використовує», – підкреслив голова Держпродспоживслужби.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]