Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

21 липня в Києві стартує соціальний проект «Особливе перехрестя», покликаний попереджати ДТП за участю дітей і підлітків

20 липня 2017 року, 17:13

21 липня о 10:00 у столиці стартує соціально важливий проект «Особливе перехрестя», покликаний убезпечити дітей і підлітків від дорожньо-транспортних пригод і можливих наслідків ДТП.

Так, на базі Центру ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Києва відбудеться урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» Міністерства охорони здоров’я України, міжнародним благодійним фондом «Допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод» і Київським міським центром реабілітації дітей з інвалідністю, що і дасть старт Проекту.

Після підписання Меморандуму відбудеться театралізоване свято для вихованців Центру ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Києва. Фахівці, артисти та волонтери в ігровій формі пояснюватимуть дітям із особливими потребами правила поведінки на дорогах, можливі наслідки ДТП і яким чином їх уникнути.

Проект «Особливе перехрестя» сприятиме реабілітації дітей, постраждалих внаслідок дорожньо-транспортних пригод, максимальному поширенню інформації про можливі наслідки ДТП (створюється постійно діючий навчально-тренінговий центр для дітей і їхніх батьків). Окрім того, буде визначено місця концентрації ДТП, створено інтерактивну мапу небезпечних ділянок, на яких проведуть інфраструктурні зміни задля убезпечення в майбутньому.

Участь у заході візьмуть батьки дітей, які постраждали в ДТП, представники столичної влади, Національної поліції, Міністерства інфраструктури, Міністерства охорони здоров’я, артисти, волонтери та інші.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: (096)-767-19-21, Вікторія.

Місце проведення: вул. Олени Теліги, 37-Г, Центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Києва.

 

Довідково.

Щороку жертвами ДТП стають пішоходи, мотоциклісти, велосипедисти, пасажири громадського транспорту. Дорожньо-транспортний травматизм є основною причиною загибелі людей віком 5–29 років.

За офіційною статистикою, у 2017 році в Україні сталося 1745 ДТП за участю дітей віком до 18 років, у яких 6 дітей загинуло та 196 – травмовано. Здебільшого травмування після ДТП призводить до інвалідизації і потребує тривалого періоду реабілітації. Зазвичай така реабілітація проводиться в медичних закладах за місцем проживання та не носить системного, комплексного характеру.

Загальновизнаним дієвим механізмом попередження ДТП та його наслідків є профілактика правопорушень на дорогах, заради якої і започатковано соціальний проект «Особливе перехрестя».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]