Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці встановлять 7 меморіальних дощок

21 липня 2017 року, 10:49

У столиці встановлять 7 меморіальних дощок на честь митців, науковців, учасника АТО, державних, громадських діячів. Відповідне розпорядження КМДА № 867 підписав Київський міський голова Віталій Кличко.

Так, на фасаді будинку на вул. Марії Заньковецької, 3/1 встановлять меморіальну дошку на честь відомого поета, прозаїка, перекладача та літературного критика Осипа Мандельштама та його дружини Надії Мандельштам. На честь видатного українського вченого та академіка Лукінова Івана Іларіоновича встановлять меморіальну дошку на фасаді будинку на вул. Пушкінській, 2-4/7. З’явиться меморіальна дошка на фасаді будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 6 на честь відомого державного діяча, мецената й благодійника Фундуклея Івана Івановича.

Окрім того, на фасаді будинку на вул. Великій Житомирській, 8/14 з’явиться меморіальна дошка на честь видатного українського скульптора та педагога Бородая Василя Захаровича. На честь захисника України Левицького В’ячеслава Миколайовича, який загинув у зоні проведення АТО, встановлять меморіальну дошку на фасаді спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням англійської мови № 15 на вул. Васильківській, 12-А.

Меморіальну дошку на честь письменника, перекладача, громадського діяча Завгороднього Юрія Степановича встановлять на фасаді будинку на вул. Січових Стрільців, 40. А на фасаді будинку на вул. Михайла Коцюбинського, 9 з’явиться меморіальна дошка видатному археологу та професору Славіну Лазарю Мойсейовичу.

Варто зауважити, що витрати, пов’язані з виготовленням і встановленням меморіальних дощок, будуть профінансовані за позабюджетні кошти.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]