Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року в столиці відремонтують 21 бюветний комплекс

21 липня 2017 року, 13:38

Сьогодні на вулиці Теодора Драйзера, 32 (Деснянський район) відкрили відремонтований бювет, де зусиллями СВКП «Київводфонд» збудували нову артезіанську свердловину. Загалом цього року в столиці планують збудувати чотири нові свердловини та здійснити капремонт 21 бюветного комплексу. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інспектуючи відремонтований бювет.

«На балансі «Київводфонду» перебуває 190 бюветних комплексів столиці. До 2020 року міська влада планує відремонтувати та відновити роботу всіх бюветів, адже є близько 30, що не працюють із різних причин. Це будуть різні види робіт: будівництво нових свердловин, заміна насосного обладнання, благоустрій території тощо. Вже цього року ми виконаємо капремонт 21 бювету, будівництво 4 артезіанських свердловин (вул. Т. Драйзера, 32, вул. О. Сабурова, 9/61, Кловський узвіз, 7, вул. М. Бойчука, 41)», – сказав він.

Також, за словами Петра Пантелеєва, планується будівництво двох нових бюветних комплексів на вул. Івана Кудрі, 37-39 і на вул. Йорданській.

«Кожний збудований чи відремонтований бювет дає можливість киянам безкоштовно використовувати «живу» артезіанську воду для пиття та приготування їжі. Це вода, якість якої постійно контролюється. Так, наприклад, у 2015 році ми виявили, що вода в бюветі на Драйзера не відповідала санітарним нормам. І вже у 2016 році розпочалося проектування нової артезіанської свердловини. Нова свердловина має глибину 277 м. Це юрський водоносний горизонт, вода в якому відповідає Державним санітарним правилам і нормам та не потребує доочищення, тому є повністю натуральною», – наголосив заступник голови КМДА.

Також Петро Пантелеєв нагадав, що протягом останніх двох років виконано капітальний ремонт 76 бюветних комплексів, збудовано 11 нових артезіанських свердловин.

 

Довідково:

Усі бюветні комплекси збудовані в період із 1998 до 2003 року. Більша частина бюветів живиться від індивідуальних артезіанських свердловин малої потужності, що збудовані безпосередньо під кожен бюветний комплекс.

Орієнтовно 30% бюветних комплексів живилися від артезіанських свердловин, що перебували на балансі інших підприємств та ПрАТ «АК «Київводоканал». У подальшому підприємства припинили водопостачання до бюветних комплексів із різних причин, зокрема через зміну схеми водопостачання. Таких непрацюючих бюветів на початок 2015 року було 35.

Київською міською державною адміністрацією розроблено програму енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва на 2016-2020 роки, в рамках якої заплановано відновити водопостачання до всіх бюветів починаючи з 2016 до 2020 року, а також організувати системне обслуговування бюветів столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]