Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До кінця року операційне відділення Київської міської клінічної лікарні № 1 запрацює на повну потужність – Микола Поворозник

26 липня 2017 року, 14:06

До кінця 2017 року відремонтоване операційне відділення Київської міської клінічної лікарні № 1 запрацює на повну потужність. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник, інспектуючи лікарняний заклад, під час якого перевірив хід виконання ремонтних робіт в операційному відділенні та оглянув уже відремонтоване відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії.

«Операційне відділення Київської міської клінічної лікарні № 1 розташоване в лікувально-діагностичному корпусі, збудованому в 1994 році. З моменту здачі жодних капітальних ремонтних робіт у будівлі не здійснювалося. Цього року міська влада виділила 12 млн грн на їхнє проведення», – розповів заступник голови КМДА.

За його словами, за рік у відділенні виконується близько 5 тисяч операцій різного профілю та складності, а їхня кількість кожного року збільшується.

«У операційному відділенні розташовано 6 операційних: офтальмологічна, нейрохірургічна, ургентна та планова для загальнохірургічних хворих, щелепно-лицьова, лапароскопічна. Після проведення капітального ремонту планується відкриття 2-х нових сучасних операційних із можливістю проведення рентген-ендоваскулярних втручань і операцій з використанням рентгеноскопії», – зауважив Микола Поворозник.

Також під час робочого візиту він відвідав уже відремонтоване відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії.

«Тут проведено капітальний ремонт і здійснено закупівлю необхідних меблів. Сьогодні це відділення – сучасний клінічний підрозділ лікарні, який у повному обсязі здатний надавати всю необхідну медичну допомогу пацієнтам хірургічного профілю в будь-якому стані. Для діагностики та лікування використовуються сучасні високотехнологічні методи, у тому числі мініінвазивні. За рік через відділення проходить близько 1100 пацієнтів, більшість із яких прооперовано. Тут медичні працівники надають допомогу за всіма профілями хірургічного напряму: хірургія, травматологія, офтальмологія, нейрохірургія, гінекологія, отоларингологія, щелепно-лицьова хірургія та інші», – зазначив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]