Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Реконструкція Київського міського перинатального центру відбувається згідно із сучасними нормами та стандартами – Олександр Спасибко

26 липня 2017 року, 14:00

Влада мусить зробити все, щоби сім’ї та діти щасливо жили і були здоровими. ЇЇ завдання – впровадити європейські стандарти охорони здоров’я та ефективно піклуватись про киян. Таку думку висловив заступник голови КМДА Олександр Спасибко під час виїзної інспекції реконструкції будівель Київського міського перинатального центру – структурного підрозділу Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини в Оболонському районі.

«Столична влада проводить реконструкцію та капітальний ремонт одразу в кількох закладах охорони здоров’я. Із міського бюджету виділено кошти на реконструкцію Київського міського перинатального центру, тож до кінця року всі основні роботи будуть виконані, а в січні 2018 року оновлена лікарня відкриє двері. Передбачено низку енергозберігаючих заходів, утеплення фасадів, зовнішнє оздоблення», – розповів Олександр Спасибко.

За його словами, в результаті оновлений перинатальний центр отримає сучасні палати та пологові зали, оснащені відповідним обладнанням для надання кваліфікованої медичної допомоги. Також буде впроваджено нові методики діагностики та лікування з використанням інноваційних технологій.

Олександр Спасибко звернув увагу на те, що вже виконано роботи із заміни вікон на енергозберігаючі склопакети у всій будівлі, демонтовано ліфтове обладнання одного з 6-ти ліфтів,  поставлено обладнання для медичного газопостачання.

«Наразі ведуться роботи з утеплення фасаду, демонтажу покрівлі та зниження підвального поверху, внутрішні загальнобудівельні роботи на 3-му, 4-му, 5-му та технічному поверхах. Також виконуються будівельно-монтажні роботи з прокладання електричних, вентиляційних і мереж опалення, водопостачання та каналізації», – пояснив Олександр Спасибко.

Він підкреслив, що заміна внутрішніх інженерних мереж і внутрішнє оздоблення приміщень забезпечать комфортні умови перебування для пацієнтів центру.

Директором Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини відпрацьовано перелік необхідного обладнання.

Фахівці стверджують, що відкриття реконструйованого перинатального центру дозволить знизити рівень смертності новонароджених, материнських втрат, знизити показники дитячої інвалідності, підвищити ефективність перинатальної діагностики та зменшити частоту вроджених вад розвитку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]