Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ планує вивчити досвід Берліну у сфері розробки Генерального плану міста

01 серпня 2017 року, 14:24

Київ планує вивчити досвід Берліну у сфері розробки Генерального плану міста. Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Так, Олексій Резніков розповів про вже здійснені відрядження столичних делегацій у першому півріччі 2017 року та про плани на друге півріччя.

Заступник голови КМДА повідомив, що протягом першого півріччя, згідно зі звітом Управління міжнародних зв’язків КМДА, було організовано 54 закордонні відрядження, в яких взяли участь як представники КМДА, так і депутати Київради, а саме – 25 депутатів.

Цього року, серед іншого, київські делегації взяли участь у Всесвітньому економічному форумі, у конференції «Роль місцевих і регіональних влад у попередженні корупції та заохоченні належного управління» та у засіданні комітету Конгресу з питань управління, у Міжнародній виставці нерухомості MIPIM–2017 та проведенні переговорів із державним секретарем Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури ФРН.

Окрім того, київські делегати вивчали досвід міст світу у сферах управління охороною здоров’я в рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між КМДА, КНДУ «НДІ соціально-економічного розвитку міста» та Першим медичним центром Тель-Авіва; енергозбереження, ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу; організації сучасної системи швидкої медичної допомоги; підготовка та проведення фінальної гри Ліги Чемпіонів УЄФА. Також вони обмінялися досвідом у сфері туризму, організації публічного простору, громадських комунікацій, вивчення роботи мерії міста та муніципальної поліції м. Торонто; у сфері публічного простору (у контексті зовнішньої реклами), публічних комунікацій, туризму, організації роботи мерії та муніципальної поліції тощо.

У рамках форуму міжнародного співробітництва «Один пояс та один шлях» було підписано Меморандум про співпрацю між КМДА, «China Railway International Group» та «China Pacific Construction Group» щодо проекту будівництва 4-ї лінії метро у Києві.

Олексій Резніков повідомив, що велика увага була приділена галузі туризму – в першому півріччі дев’ять поїздок були присвячені саме цій тематиці.

«На друге півріччя на даний момент заплановано ще 9 відряджень столичних делегацій, серед яких і візит до Берліну з метою обміну досвідом у сфері розробки Генерального плану міста. До речі, це нагальне питання, оскільки на 41 сесії ЮНЕСКО, що пройшла в липні, воно було одним серед ключових. За результатами сесії ми отримали низку рекомендацій, у тому числі і рекомендація фіналізувати розробку Генплану міста Києва, який повинен включати Концепцію містобудівного розвитку і План зонування центральної частини Києва. Тож, зволікати з цим питанням ми не можемо», – повідомив заступник голови КМДА.

Окрім цього, на друге півріччя заплановані участь у Саміті тихоокеанських міст Азії та форумі мерів у місті Теджон; участь у форумі економічного розвитку «Прогресивні міста» у Тбілісі; участь у щорічних зборах Eurocities у місті Любляна; поїздка депутатів Київради до Гамбургу з метою вивчення досвіду організації та роботи сміттєспалювального заводу; вивчення досвіду муніципальної політики Вільнюсу у сфері надання послуг тепло- та водопостачання та водовідведення. Також наразі опрацьовується питання візитів фахових делегацій м. Києва з метою обміну досвіду до міст Любляна, Тулуза, Лейпциг тощо.

Протягом першого півріччя було проведено всього 152 зустрічі представників міської влади із іноземними делегаціями, спілками, міжнародними організаціями, інституціями у різних галузях.

«Міжнародні зв’язки міста забезпечують участь його економічного комплексу у світових товарних, валютно-грошових, розрахунково-кредитних відносинах світогосподарської системи, а також у зв’язках у сфері гуманітарного, культурного, наукового та інших видів співробітництва між країнами, міжнародними світовими та регіональними організаціями. Наша мета – підвищення рівня конкурентоспроможності економіки Києва, підвищення комфорту життя містян, збереження історичної самобутності та розвиток культури у столиці», – наголосив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]