Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА презентували результати аудиторських перевірок за 2016 рік

02 березня 2017 року, 14:15

 

За результатами аудиторських перевірок за минулий рік виявлені фінансові порушення на 563 мільйони гривень. Для порівняння, за 2015 рік цей показник склав 676 мільйонів. Про це під час презентації звіту аудиторської діяльності за 2016 рік заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Усього за 2016 рік було проведено 75 аудитів (у 2015 році – 69).

Геннадій Пліс зауважив, що спеціалісти не лише знаходять порушення постфактум, а й упереджують неефективні дії чиновників. За 2016 рік це дозволило зекономити 309 мільйонів у бюджеті міста.

За словами директора Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА Оксани Колтик, департамент надав 438 рекомендацій, із яких чиновниками відхилено 36. Це стало причиною звільнення п’яти посадових осіб, а ще п’ять – отримали догани. Загалом, за результатами аудитів попередніх років було звільнено 450 чиновників і передано правоохоронцям 94 справи щодо випадків корупції.

«Завдяки системній роботі та реальним крокам у подоланні корупції, команді Віталія Кличка вдалося змінити ситуацію у цьому напрямі. Я не кажу, що проявів немає. Але зараз створена така система контролю, при якій кожен керівник структурного підрозділу пам’ятає, яку відповідальність він несе, і це, звичайно, є найкращим застереженням», – переконаний Геннадій Пліс.

Він нагадав, що Віталій Кличко як голова Антикорупційної ради особисто передає матеріали кримінальних справ до правоохоронних органів.

«Для європейської столиці це дуже важливі кроки, і я сподіваюся, що інші міста нашої держави візьмуть із Києва приклад», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]