Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці може спостерігатися метеорологічна димка

03 серпня 2017 року, 19:11

Станом на 3 серпня у Києві спостерігаються погодні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря (метеорологічній димці). За прогнозом Українського гідрометцентру, через спекотну погоду та рівень забруднення метеорологічна димка може утримуватися до кінця поточного тижня.

За  інформацією ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві підвищений рівень забруднення повітря спостерігається у місцях найбільшого скупчення автотранспорту – на великих автомагістралях міста. За результатами аналізу якості атмосферного повітря у паркових зонах Києва, перевищення рівня забруднення повітря відсутнє. Задля зменшення випарів шкідливих речовин з автошляхів у повітря КК «Київавтодор» здійснює полив доріг у посиленому режимі.

Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві здійснюються контрольні заміри повітря для визначення наявності у повітрі концентрації шкідливих речовин. Про результати досліджень буде повідомлено додатково.

Лікарі радять у такий період обмежити перебування на сонці, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок. За можливості, використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.

Нагадаємо, що також Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА та КАРС «Київська служба порятунку» закликає мешканців міста дотримуватися основних рекомендацій у разі сильної спеки:

1. Обмежити перебування на вулиці, особливо з 11:00 до 17:00, знизити фізичні навантаження до мінімуму.

2. При перебуванні у приміщенні необхідно забезпечити його оптимальну температуру, за можливості ввімкнути вентилятори (підлогові, настільні) або кондиціонери.

3. При виході на вулицю рекомендується одягати легкий одяг з натуральних тканин світлого забарвлення, бажано, щоб воріт одягу не був тугим.

4. На вулиці обов’язково потрібно користуватися головним убором (капелюх, панама, хустка і т.п.), сонцезахисними окулярами, парасольками.

5. Протягом дня рекомендується за можливості прийняти душ з прохолодною водою.

6. Поїздки транспортом слід обмежити або планувати їх у ранковий або вечірній час, коли спека спадає.

7. Прийоми їжі бажано виключити у найспекотніший час дня та перенести їх на ранок і вечір. Необхідно особливо дотримуватись гігієнічних і технологічних вимог приготування страв та зберігання їжі.

8. З метою профілактики зневоднення організму рекомендується вживати велику кількість рідини: води, чаю, морсу, молочнокислих напоїв з низьким вмістом жиру, відварів із сухофруктів, вітамінізованих напоїв, уникаючи вживання газованих напоїв і рідини з підвищеним вмістом цукру, енергетичних та алкогольних напоїв.

9. Для дотримання питного режиму: необхідно випивати до 1,5 літрів рідини на добу. Разом із цим необхідно пам’ятати, що збільшувати кількість споживання води не варто людям із захворюваннями нирок і серцево-судинної системи.

10. Купання та водні процедури на відкритому повітрі проводити тільки в місцях, відведених та обладнаних для цих цілей, з дотриманням правил організації купання.

Особам, що мають захворювання серцево-судинної і дихальної систем, людям похилого віку, вагітним жінкам та дітям рекомендується не перебувати у спекотні години біля автомагістралей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]