Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми формуємо команду «Київтеплоенерго», яка зможе за потреби керувати тепловим господарством»

04 серпня 2017 року, 20:04

Столична влада веде перемовини з низкою іноземних компаній про варіанти передачі в концесію теплового господарства міста. При цьому у столиці створене КП «Київтеплоенерго», яке зможе за потреби ефективно керувати тепловим господарством. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

Міський голова нагадав, що договір про концесію з «Київенерго» закінчується 31 грудня цього року. І, щоб уникнути критичних аварійних ситуацій посеред опалювального сезону, столична влада вирішила продовжити його термін до закінчення опалювального сезону – тобто, до квітня 2018 року.

«Стан теплового господарства, теплові мережі, низка питань щодо нарахування за послуги, а також якість цих послуг, які отримують кияни, лише підтверджують необхідність змін. Зараз працює комісія, яка займається поверненням майна, яке має відійти громаді в належному стані. Тобто зараз робота в цьому напрямку ведеться і ми готуємося до закінчення концесії», – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що тривають перемовини з іноземними компаніями-інвесторами, які можуть взяти в управління теплове господарство столиці. Зокрема, зацікавлення виявили компанії з Франції, Нідерландів і Польщі.

Проте, зауважив Віталій Кличко, кожна з іноземних компаній розуміє, що нинішній стан тепломереж потребує значних інвестицій. Саме тому столична влада розглядає також і можливість повернення активів в управління місту.

«Ми створили КП «Київтеплоенерго», яке на сьогодні бере частину функцій, які виконує «Київенерго». Це стосується і випробування тепломереж і прокладання нових труб. Тобто зараз ми формуємо команду, яка би могла надалі взяти і належно виконувати роботу, яку до цього часу виконувало «Київенерго», - наголосив міський голова.

Коментуючи ремонт тепломереж, який сьогодні відбувається у місті, Віталій Кличко зазначив, що заміни потребують 80% трубопроводів.

«Зараз ми прокладаємо труби із застосуванням сучасних технологій, які не дають значних енергетичних втрат, втрат води, і їх можна буде експлуатувати значно довший час», - сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]