Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми розробляємо програму для дитсадків «гроші ходять за дитиною»

04 серпня 2017 року, 20:25

Столична влада працює над розробкою програми для дошкільних навчальних закладів Києва «гроші ходять за дитиною», коли батьки обиратимуть дитсадок, а міська влада фінансуватиме безпосередньо навчання дитини, незалежно від форми власності ДНЗ. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

«Ми розробляємо систему, в яку зможемо залучити також приватні інвестиції. Йдеться про програму «гроші ходять за дитиною», коли батьки зможуть вирішувати, в який садок віддати дитину, а місто платитиме за дитину», – зазначив Віталій Кличко.

Він зауважив, що минулого року у Києві відкрили 7 нових дитсадків, а цього року заплановано 10 нових і повністю реконструйованих садочків. «Може навіть встигнемо 11», – додав мер. Київський міський голова зауважив, що на сьогодні у черзі до столичних дитсадків перебуває більше 10 тисяч дітей і київська адміністрація планує скоротити чергу на 3500 дітей, а за 2-3 роки взагалі її ліквідувати.

Говорячи про те, як міська влада вирішуватиме проблему відсутності достатньої кількості дитсадків у районах, які активно забудовуються, Віталій Кличко зазначив, що влада столиці вимагає від забудовників, які будують великі комплекси і нові мікрорайони, обов’язково створювати соціальну інфраструктуру, тобто будувати дитсадки і школи.

«Нещодавно ми відкрили новий дитсадок №370 у Дарницькому районі – гарний, сучасний, комфортний. І цей дитсадок побудований за рахунок пайової участі забудовника, який взяв на себе відповідальність облаштувати соціальні заклади в тих кварталах, які будує. Садок вже переданий до комунальної власності і незабаром прийме перших вихованців», – зазначив мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]