Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На всіх паркувальних майданчиках Києва запрацювала безготівкова система оплати без паркувальників (відео)

10 серпня 2017 року, 10:52

Від сьогодні водії столиці можуть сплачувати за стоянку автомобілів через паркомат, за допомогою смс, мобільного додатку чи придбати у пунктах реалізації спеціальний талон. Про це під час інспекції паркувальних майданчиків повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.

«Це початковий етап складних реформ системи паркування у Києві. Своєю ініціативою Віталій Кличко унеможливлює обіг тіньової готівки у цій сфері! Можна сміливо говорити, що заява міського голови – кінець тіньових оборудок у паркуванні. Отже, якщо хтось з сьогоднішнього дня вимагатиме з вас готівку за парковку, можете сміливо дзвонити в поліцію», – зазначив Сергій Симонов.

Він наголосив, що паркування у вихідні дні є безкоштовним! Ця інформація вказана на інформаційних табличках, які є на кожному майданчику у Києві.

«Така практика є нормальною для більшості європейських міст. В Україні така норма закріплена законодавчо, та, на жаль, користуючись необізнаністю населення пакувальники вимагали плату за паркування навіть у вихідні», – сказав Сергій Симонов.

Під час інспектування паркувальних майданчиках на вул. Прорізній журналісти разом із представниками влади міста перевірили облаштування зони, а саме встановлення відповідних інформаційних табличок, знаків та нанесення дорожньої розмітки.

«Розроблено нові вимоги до облаштування паркувальних майданчиків. У планах підприємства «Київтранспарксервіс» до кінця року обладнати всі «денні» майданчики за новими стандартами», – зазначив Сергій Симонов.

Крім того, до кінця року має бути розроблена єдина система адміністрування всіх існуючих систем оплати паркування таким чином, щоб інспектори мали в режимі реального часу інформацію щодо сплати паркування за номером авто незалежно від обраного водієм способу оплати.

За словами Сергія Симонова, на даному етапі інспектори нової служби будуть лише інформувати та попереджати водіїв про необхідність оплати користування послугою паркування. Повноваження штрафувати чи, у разі необхідності, евакуювати автомобіль інспектори матимуть лише після ухвалення Верховною Радою закону щодо упорядкування паркування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]