Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Німецький уряд надає підтримку концепції «Kyiv Smart City 2020» для трансформації Києва у «розумне» місто

17 серпня 2017 року, 13:26

Німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням Міністерства економічного розвитку та співробітництва Німеччини надає підтримку Київській міській державній адміністрації у впроваджені концепції «Kyiv Smart City 2020» у рамках проекту «Надання підтримки місту Київ у впровадженні відкритого бюджету».

Запровадження концепції «Kyiv Smart City 2020» буде розширено трьома функціональними модулями. Це забезпечать прозорість і вільний доступ до планування та виконання бюджету міста, а також до системи управління комунальним майном.

Насамперед, будуть розширені функціональні можливості вже існуючого онлайн-порталу «Відкритий бюджет». Близько 200 державних службовців (представники КМДА та районних держадміністрацій), журналістів і представників громадськості пройдуть кваліфіковане навчання для компетентного користування порталом «Відкритий бюджет».

Цей портал дасть змогу громадськості моніторити та контролювати використання бюджетних коштів і зробити внесок у боротьбу з корупцією та іншими ризиками, пов’язаними з незаконним використанням коштів міського бюджету.

У подальшому також будуть розширені функціональні можливості порталу за допомогою інтеграції геоінформаційних і бюджетних даних, які сприятимуть отриманню інформації про розподіл бюджетних асигнувань і виконання бюджету окремими його розпорядниками з їх позиціонуванням на карті Києва.

Розширені функціональні можливості даного порталу мають також надати доступ до інформації про доходи, отримані від надання в оренду, або інших способів використання муніципальної власності. Це дасть змогу своєю чергою за допомогою карти Києва отримувати інформацію про доходи від об’єктів зовнішньої реклами. Так місто отримає нові інструменти в управлінні зовнішньою рекламою, що значно сприятиме її суттєвому зменшенню у місті.

Усі заходи на реалізацію проекту «Надання підтримки місту Київ у впровадженні відкритого бюджету» спрямовані на подолання корупції та створення умов для прозорості управління бюджетними коштами Києва, а також на підвищення кадрового потенціалу співробітників муніципалітету.

Завершення реалізації усіх заходів заплановано на початок 2018 року.

 

Довідково.

Проект «Надання підтримки місту Київ у впровадженні відкритого бюджету» виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» на замовлення уряду Німеччини. Уряд Німеччини надає фінансування проекту в розмірі 280 тисяч євро.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім цього, співпраця з Німеччиною охоплює підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]