Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цьогоріч на підготовку до нового навчального періоду виділили на 800 млн грн більше

17 серпня 2017 року, 13:37

На підготовку до нового навчального року та осінньо-зимового періоду станом на початок серпня з бюджету Києва виділено кошти в сумі 1,93 млрд грн, що є п’ятою частиною всього бюджету галузі та на 800 млн грн більше, ніж у 2016 році. Про це розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

За його словами, з міського бюджету виділено 937,8 млн грн на 9 загальноміських програм, таких як: «Заміна вікон», «Підготовка до нового навчального року», «Підготовка до роботи в осінньо-зимовий період», «Придбання комп’ютерної техніки», «Придбання меблів» тощо.

Також, понад 1 млрд грн виділено на будівництво та реконструкцію навчальних закладів.

«Другий рік місто продовжує програму забезпечення закладів освіти «побутовим дріб’язком». Кожен садочок, школа, позашкільний і професійно-технічний навчальний заклад знову отримує кошти на важливі для життєдіяльності закладу речі – миючі засоби, побутове приладдя, канцелярські товари, лампи, віники, папір, посуд тощо. Для цього з міського бюджету виділено 109,7 мільйонів гривень, що на 30% більше ніж минулого року. Питання побутових потреб навчального закладу вирішується спільно з педагогічною та батьківською громадою. Що вже закуплено у заклади освіти можна легко знайти на сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту в розділі «Освітня карта», – зазначила директор Департаменту Олена Фіданян.

Київ займає ІІІ місце за сумою виділених коштів на підготовку ЗНЗ до нового навчального року серед регіонів України. І головним є – своєчасне освоєння наданих коштів розпорядниками.

«Так, на початок поточного місяця райдержадміністрації вже освоїли кошти в сумі 244,2 мільйонів гривень, що становить 26% (освоєно за червень-липень 2017 року 167 мільйонів гривень – 15%), що на 10%  більше минулорічних показників. Показник освоєння коштів минулого року на цей же період становив 15,4%», – підкреслив Геннадій Пліс.

Для столичної влади важливо, щоб усі дотичні структури максимально включалися в процес підготовки.

«Адже кінець літа – це гаряча пора, і справді якісна й швидка організація дозволяють закласти основи для вдалого навчального року. І, певна річ, ми приділяємо цьому значну увагу», – наголосив перший заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]