Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Рух на Шулявському шляхопроводі відкриють в обмеженому режимі. І буде перевірений технічний стан усіх інших шляхопроводів і мостів»

28 лютого 2017 року, 11:53

Рух на Шулявському шляхопроводі відкриють в обмеженому режимі. Всі інші шляхопроводи та мости столиці будуть перевірені і визначений їхній технічний стан. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу на Шулявському шляхопроводі.

Віталій Кличко наголосив, що столична влада отримала висновки експертизи від НВП «Мостовий центр» і Державного дорожнього науково-дослідного інституту. Мер додав, що вночі відбулися статичні випробування естакади після обрушення частини правої тротуарної консолі.

«Експертиза встановила, що з метою уникнення аварійних ситуацій і подальшої тимчасової експлуатації споруди необхідне термінове виконання запобіжних заходів. Зокрема, обмежити габарит проїзної частини з обох боків споруди на 0,7 м із використанням легких конструкцій; виконувати щоденні огляди конструкції тротуарних консолей на предмет появи тріщин, кренів і нахилів; обмежити рух пішоходів і транспорту під спорудою в прогонах», – зацитував мер результати експертизи.

Віталій Кличко наголосив, що на шляхопроводі вже розпочалися роботи з укріплення і сьогодні рух буде відкритий у обмеженому режимі. Окрім того, рух важковагового транспорту через шляхопровід буде заборонений взагалі.

Віталій Кличко також доручив перевірити всі старі шляхопроводи й мости в столиці, визначити їхній технічний стан і ухвалювати рішення щодо подальших робіт і режиму експлуатації.

«І вчора пізно ввечері я доручив перевірити всі МАФи, які знаходяться біля об’єктів транспортної інфраструктури, та прибрати незаконні споруди», – сказав Віталій Кличко.

За його словами, всі МАФи в Києві, що встановлені під мостами, під об’єктами транспортної інфраструктури, в підземних переходах, – мають бути демонтовані.

«Вони несуть потенційну загрозу!» – додав мер Києва.

Київський міський голова наголосив, що в столиці зношена інфраструктура, в яку не вкладали кошти, не ремонтували подекуди десятками років. Віталій Кличко зауважив, що відновлення інфраструктури – один із пріоритетів столичної влади. Однак, додав він, це не можна зробити одномоментно.

Мер Києва наголосив, що Шулявський шляхопровід столична влада передбачила планово ремонтувати в цьому році.

«І ми зробимо це. Також запланований капітальний ремонт Повітрофлотського шляхопроводу та дороги на проспекті», – додав мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]