Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До кінця серпня в Києві відкриють ще два дитсадочки

23 серпня 2017 року, 18:14

До кінця серпня в Києві відкриють ще два дитсадочки. Про це сьогодні на відкритті відновленого підрозділу «дошкільний навчальний заклад» комунального навчального закладу «Навчально-виховний комплекс № 141 «Освітні ресурси та технологічний тренінг» на вулиці Тампере, 7-А (житловий масив «Соцмістечко») повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян.

Відтак, мова йде про дитсадки № 585 на 180 місць в Оболонському районі та № 362 на 280 місць – у Деснянському.

Олена Фіданян наголосила, що скорочення черги в дошкільних начальних закладах – одне з пріоритетних завдань влади. Саме тому стоїть завдання до 2020 року ліквідувати чергу в дитсадках.

Очільник Департаменту наголосила, що збільшується і фінансування на дитсадки. Так, у 2017 році на фінансування підготовки дитсадків до нового навчального року, без урахування нового будівництва, виділено 444 млн грн – це в чотири рази більше, аніж торік.

«Скорочення черги в дитячі садочки є одним із пріоритетних завдань для столиці. Міська влада розробила багатовекторний план зі скорочення черги. Завдяки відновленню роботи дитячих садочків і груп, які тривалий час не функціонували, інтенсивному будівництву нових дошкільних установ і залученню інвестиційних коштів,  черга суттєво зменшилася. Якщо у 2014 році в електронній черзі на першочергове зарахування перебувало майже 15 тисяч осіб, то станом на 1 серпня вона зменшилася майже втричі та становить понад 5 тисяч дітей. І це – за наявності вакантних місць і без урахування тих садочків, що будуть відкриті до кінця року», – зазначила Олена Фіданян

Вона окреслила й інші завдання, що стоять перед містом. Серед них: пошук приміщень для переведення державних і комунальних установ, організацій із закладів освіти та розірвання договорів оренди з орендарями, які не здійснюють освітню діяльність; відновлення відомчих дошкільних навчальних закладів і відновлення роботи нефункціонуючих відомчих дитсадків, які тривалий час не використовуються за прямим призначенням; залучення інвесторів для відновлення дошкільних навчальних закладів; створення груп для дітей дошкільного віку у приміщеннях загальноосвітніх навчальних закладів та інших освітніх установ.

У відкритому сьогодні ДНЗ комунального навчального закладу «Навчально-виховний комплекс № 141 «Освітні ресурси та технологічний тренінг» обладнано ігрові кімнати, спальні, медичний кабінет, кабінет психолога, спортивну та музичну зали, ігрові та спортивні майданчики, харчоблок із сучасним технологічним обладнанням.

Враховуючи те, що батьки випускників підрозділу «дошкільний навчальний заклад» зорієнтовані на продовження навчання в наступному підрозділі НВК («школа І ступеня»), під час навчально-виховного процесу заплановано застосування елементів STEAM-освіти (з використанням відповідного обладнання).

Вихованцям ДНЗ буде надана можливість поряд із традиціями та культурою народу України ознайомитись і з певними традиціями та культурою Ізраїлю.

Реалізація такого потужного освітнього проекту стала можливою завдяки договору про співробітництво у сфері освіти між Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією та благодійною організацією World ORT (Всесвітній ОРТ), яка понад 130 років підтримує розвиток технологічної освіти в багатьох країнах світу. Сума спонсорських коштів Всесвітнього ОРТ, у межах якої здійснювалися ремонтні роботи з відновлення дошкільного навчального закладу, – 1 мільйон доларів, для закупівлі обладнання – близько 150 тисяч доларів. Ремонтні роботи у навчальному закладі здійснювало ТОВ «Пареті» із залученням спонсорських коштів Всесвітнього ОРТ.

У садочку функціонуватиме 6 груп, що забезпечать місцями 115 дітей дошкільного віку. Це поліпшить напружену ситуацію із забезпеченням місцями дітей у дитсадках мікрорайону.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]