Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

9 та 10 вересня на Контрактовій площі відбудеться «Фестиваль-відкриття Українсько-німецького року мов»

30 серпня 2017 року, 11:39

9 та 10 вересня з 12:00 до 22:00 на Контрактовій площі відбудеться вуличний «Фестиваль-відкриття Українсько-німецького року мов». Ініціативу щодо проведення заходу підтримала КМДА – відповідне розпорядження підписав Київський міський голова Віталій Кличко.

Українсько-німецький рік мов відкриється вуличним фестивалем, який розпочнеться з велопробігу від Європейської площі до Подолу, де всі охочі зможуть долучитись до найбільшого уроку німецької мови з прямою трансляцією з інших міст України.

Протягом дня гості фестивалю зможуть зробити перші кроки у вивченні німецької мови, зокрема: взяти участь у безкоштовних мовних інтерактивних майстернях і конкурсі «Європа у пазлах», долучитись до гри у футбол, скуштувати страви німецької кухні та взяти участь у кулінарних майстер-класах.

На дітей чекають експериментальні майданчики з майстер-класами від IT-школи «СМАРТ» на базі конструктора Lego Mindstorms та Lego WeDO, уроки від школи «RobotSchool» на базі конструктора Fischertechnik, майстер-клас із робототехніки від школи «intRobots» і незвичайний науковий пікнік від Малої академії наук України.

Діти та дорослі також зможуть насолодитися виступом лялькового театру німецького актора Олафа Мьоллера, а також німецькою казкою «Паперового театру» («Papiertheater Nürnberg»).

У рамках заходу діятиме «Літературний сад» із великим вибором книжок. На гостей заходу очікують поетичні майстер-класи з відомими літераторами та різноманітні розваги для дітей.

Музичний настрій упродовж двох днів (із 19:00) створюватимуть німецькі гурти «Kellerkommando» та «Messer», а також українські колективи «Гайдамаки» та «Жадан і Собаки в космосі».

Рік мов триватиме протягом 2017-2018 року та включатиме понад 50 культурних подій. Основними тематичними напрямами стануть: популяризація німецької мови серед молодих українців, для яких це може відкрити кар’єрні перспективи; підтримка історичної пам’яті відносно історії двох народів заради майбутнього; українсько-німецький літературний діалог. Упродовж цього часу саме мова та література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів і європейських цінностей.

Ініціатором заходу виступив Німецький культурний центр «Goethe-Institut» при Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Звертаємо увагу водіїв, що з 9 вересня 12:00 до 10 вересня 22:00 буде заборонено рух транспорту на Контактовій площі та прилеглих до неї вулицях, а саме: від перехрестя вулиць Межигірської та Спаської до перехрестя вулиць Петра Сагайдачного та Андріївської, а також на вул. Григорія Сковороди (від Контрактової площі до перетину з вул. Волоською). На цей час буде внесено зміни в роботу маршрутів наземного пасажирського транспорту загального користування, який курсує зазначеними вулицями.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]