Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні рятувальники врятували життя двох підлітків, знявши їх із даху залізничного вагону, що перебував під напругою

30 серпня 2017 року, 14:45

Столичні рятувальники врятували життя двох підлітків, знявши їх із даху залізничного вагону, що перебував під напругою. Надзвичайна ситуація сталася вчора, 29 серпня, на коліях залізничного транспорту. О 20:25 до оперативного чергового КАРС «Київська служба порятунку» надійшло повідомлення про ураження людей електричним струмом за адресою вул. Євгена Маланюка, 115.

На місце події одразу прибули рятувальники ГУ ДСНС України у м. Києві та рятувальники КАРС «Київська служба порятунку». Після прибуття встановлено, що двоє підлітків залізли на вагон із перевезення машин. Їх ударило струмом, оскільки вагон знаходився під напругою. Один із хлопців отримав 30% опіків тіла, інший – опіки рук.

«Після ураження струмом хлопці залишились лежати на вагоні, що ускладнювало порятунок. Двоє рятувальників КАРС «Київська служба порятунку» – Леонід Одинець та Артур Щербаков, вирішивши не зволікати та ризикуючи власними життями, піднялися на вагон і приступили до порятунку. Підлітків негайно передали працівникам швидкої медичної допомоги», – розповів заступник директора Департаменту – начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Роман Ткачук.

Київська служба порятунку застерігає, що напруга на залізничному транспорті становить 25 тисяч вольт, що становить велику загрозу життю та здоров’ю людей.

«У гонитві за екстремальними відчуттями та заради нових «селфі» дуже багато підлітків і молодих людей залазять на вагони, що знаходяться під напругою. На жаль, більшість таких випадків закінчується летально. Кількість так званих «зацеперів» не зменшується. Закликаємо молодих людей усвідомити небезпечність таких екстремальних занять, а їхніх батьків – слідкувати за своїми дітьми, розмовляти з ними і пояснювати, до чого можуть призвести подібні «розваги», – наголосив Роман Ткачук.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]