Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У центрі Києва з’явиться сквер у єгипетському стилі

31 серпня 2017 року, 18:44

У столиці відбулась робоча нарада щодо оновлення в єгипетському стилі скверу на вул. Січових Стрільців, 16. Участь у зустрічі взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні Пан Хоссам Ельдін Мохамед Алі та директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Андрій Фіщук. Про це повідомили в зазначеному Департаменті.

Із пропозицією благоустрою скверу виступили в Посольстві Арабської Республіки Єгипет в Україні у рамках проекту «Київ – місто світу».

«Ми завжди раді вітати ініціативи вдосконалення благоустрою нашого міста. Столична влада відкрита для співпраці, аби покращувати зовнішній вигляд Києва новими квітучими скверами й парками», – зауважив Андрій Фіщук.

Учасники наради розглянули концепцію оновлення скверу з урахуванням усіх комунікацій, а також розташованого на території скверу бювету. Наразі цей бювет  не працює, проте столична влада планує відновити його роботу до червня 2018 року. Відновлення роботи свердловини глибиною 300 метрів із чистою водою юрського періоду має бути першою чергою реставрації скверу.

За попередніми планами, на сквер чекатиме дизайнерський благоустрій у єгипетській стилістиці, сучасне освітлення, у тому числі сенсорне освітлення бювету, реставрація фонтану тощо.

«Сподіваємось, що реалізація проекту оновлення даного скверу стане символом дружності українського та єгипетського народів», – підсумував результати наради Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]