Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ планує долучитись до міжнародної ініціативи CoST щодо перевірки якості доріг

04 вересня 2017 року, 16:19

Київ планує долучитись до міжнародної ініціативи CoST щодо перевірки якості доріг. Наразі завершуються перемовини з міжнародною ініціативою CoST (Construction Sector Transparency Initiative), що контролює якість будівництва та ефективність використання коштів. Про це під час брифінгу повідомив генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

«В Україні міжнародна ініціатива CoST присутня з 2013 року. Сьогодні столиця та «Київавтодор» долучаються до цього проекту. CoST фінансується міжнародними інституціями та не підписує жодних фінансових зобов’язань в Україні, щоб контроль був повністю незалежним», – зазначив Олександр Густєлєв.

Окрім того, зараз у Києві працюють механізми гарантійного ремонту доріг (упродовж 5 років).

«Вже кілька років у нас існує практика виконання гарантійних зобов’язань певними підрядниками, які допустили якісь прорахунки чи інші помилки. Проспект Бажана – це один із показових об’єктів, на якому підрядник виконує гарантійний ремонт власним коштом. За нашими підрахунками, вартість гарантійного ремонту тільки на цьому проспекті складатиме 35 мільйонів гривень», – зазначив Олександр Густєлєв.

За його словами, аналогічна ситуація склалася на Південному мості.

«Домовленості щодо ремонту існують з початку року. На жаль, підрядник не міг розпочати роботи, бо проходили консультації з іноземними інституціями, щоб з’ясувати усі нюанси робіт. У консультаціях брав участь Інститут транспорту Великобританії та відомий швейцарський експерт із питань ремонту та будівництва доріг пан Хайнц Ешліман. Тільки після проведення консультацій та обстеження було розпочато гарантійний ремонт», – зазначив очільник «Київавтодору».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]