Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА підготувала Річний звіт міста Києва за 2016 рік

05 вересня 2017 року, 13:40

Київська міська державна адміністрація підготувала третій комплексний Річний звіт міста Києва за підсумками 2016 року. Його мета – розповісти про результати досягнення соціально-економічного прогресу та фінансові показники діяльності міста.

У 2016 році Київ укріпив свої позиції першості серед українських міст в економічному розвитку, продемонструвавши рекордне – на 22% – збільшення доходів міста (до 38 млрд 687 млн грн) і зростання валового регіонального продукту на 25% до 564,9 млрд грн (оцін.), що складає 23,7% від ВВП держави. Внаслідок цього та завдяки підвищенню ефективності витрат другий рік поспіль досягнуто профіциту бюджету в 5 млрд грн. Ці кошти столиця використала на збільшення фінансування пріоритетних проектів: розвиток інфраструктури (ремонт доріг і мостів), освіту (будівництво шкіл і дитсадків), соціальну сферу та екологію (ремонт парків, скверів).

Зміцнення економіки та збільшення капітальних програм сприяли створенню нових робочих місць (11,9 тис. осіб). Завдяки цьому рівень безробіття в столиці склав 6,4%. Це найнижчий показник серед великих міст України та областей.

Київ продовжує розбудовуватись: за рік введено в експлуатацію 1334 тис. кв. м житла. Водночас місто захищає інтереси громади та бориться з незаконними забудовами. Наприклад, виграно суди стосовно скандального будівництва на Верхньому Валу та повернуто землю скверу Небесної Сотні.

Таким чином Київ стає ще більш комфортним містом для його жителів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]