Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Оператор столичних полігонів «Київспецтранс» одним із перших в Україні отримав ліцензію на захоронення побутових відходів

07 вересня 2017 року, 19:08

Сьогодні, 7 вересня, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) постановила видати приватному акціонерному товариству «Київспецтранс» ліцензію на право провадження господарської діяльності із захоронення побутових відходів.

Варто зазначити, що на засіданні НКРЕКП вперше в історії України розглядалося питання про видачу ліцензій на право провадження господарської діяльності із захоронення побутових відходів.

ПрАТ «Київспецтранс» отримав ліцензію у відповідності до законів України «Про ліцензування видів господарської діяльності», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» та «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

ПрАТ «Київспецтранс», яке є оператором столичних полігонів № 5 і № 6, 51% акцій якого належить київській міській територіальній громаді, звернулося до НКРЕКП (вх. НКРЕКП від 23.08.2017 № ЛЗп-2/17) із заявою про отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності із захоронення побутових відходів і переліком документів відповідно до вимог статті 11 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності із захоронення побутових відходів, затверджених постановою НКРЕКП від 4 квітня 2017 року № 467.

Таким чином, ПрАТ «Київспецтранс» зможе у перспективі отримати додатковий фінансовий ресурс, що буде спрямований на підвищення безпеки на полігоні на період до його рекультивації (закриття).

Загалом під час засідання НКРЕКП розглянуто 19 заяв. Двом підприємствам відмовлено в отриманні ліцензії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]