Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Постраждалих від вибуху у будинку на просп. Голосіївському забезпечать житлом і матеріальною допомогою

13 вересня 2017 року, 9:23

Мешканців, постраждалих унаслідок вибуху в будинку на проспекті Голосіївському, 70, забезпечать житлом і матеріальною допомогою в установленому законом порядку. Про це йдеться у розпорядженні Київської міської державної адміністрації від 01.09.2017 «Про деякі питання щодо вирішення ситуації, яка склалася навколо будинку № 70, корпус 2, на проспекті Голосіївському в Голосіївському районі міста Києва».

Нагадаємо, 8 липня цього року у житловому будинку на проспекті Голосіївському, 70 стався вибух. Ця будівля перебуває у сфері управління районної в м. Києві державної адміністрації. У будинку розташовано 17 квартир, із яких 5 – це квартири загального користування, де зареєстровано 68 громадян.

Будівельною лабораторією КП «Київжитлоспецексплуатація» було проведене обстеження технічного стану несучих і огороджувальних конструкцій будинку. Згідно з актом обстеження, конструкції знаходяться в аварійному стані. У зв’язку з цим експлуатація будівлі неможлива, а відновлення будинку за складом наявних будівельних конструкцій – недоцільне. Тому було прийняте рішення про відселення мешканців.

Згідно з розпорядженням, Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА здійснює розрахунки необхідної житлової площі та опрацьовує шляхи надання житла громадянам. Департамент соціальної політики КМДА має вирішити питання надання матеріальної допомоги постраждалим під час надзвичайної ситуації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]