Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ надасть кошти закладам культури для створення нового репертуару – Ганна Старостенко

15 вересня 2017 року, 14:36

Фінансова допомога з бюджету міста буде надаватись неприбутковим закладам культури для створення нового мистецького продукту. Це дасть змогу комунальним театрам і концертним установам оновити власні репертуари, а також відкриє можливості для талановитих драматургів та режисерів у реалізації власних мистецьких задумів. Про це повідомила депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань освіти і науки, молоді та спорту Ганна Старостенко, презентуючи проект Порядку надання поворотної фінансової допомоги комунальним закладам культури під час пленарного засідання Київради 14 вересня.

«Київ як столиця найбільшої країни Європи, куди щороку приїздить майже мільйон туристів, має створити необхідні умови для організації якісного контенту міськими закладами культури. Дотепер нашим комунальним театрам і концертним установам місто виділяло кошти виключно на зарплатню та частково на комунальні послуги. Із прийняттям цього рішення наші заклади культури зможуть отримати поворотну бюджетну допомогу на створення постановок та організацію концертних програм», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, фінансова допомога на поворотній безоплатній основі не передбачає нарахування відсотків і буде надаватись неприбутковим закладам культури для створення нових вистав, оперет, мюзиклів, концертів чи інших мистецьких заходів, що створюються закладами культури в процесі реалізації основних напрямів діяльності.

«Надання допомоги здійснюватиметься на конкурсних засадах, для чого буде створено незалежну конкурсну Комісію, до якої увійдуть депутати Київради, представники структурних підрозділів КМДА, представники громадських організацій. Для участі у конкурсі заклади культури подають опис майбутнього мистецького продукту, фінансові розрахунки на його реалізацію та план отримання надходжень, із яких буде повернуто надану допомогу до бюджету міста. Також, що важливо, заклади культури будуть щомісячно звітувати перед Департаментом культури про використання коштів», – зазначила Ганна Старостенко.

Вона додала, що допомога повертатиметься до бюджету міста у повному обсязі закладами культури після першого прокату мистецького продукту, для створення якого була надана допомога, та не пізніше трьох років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]