Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Модернізація теплових мереж та об’єктів теплогенерації є пріоритетом на найближчі роки – Петро Пантелеєв

15 вересня 2017 року, 17:24

 

Цього року у столиці вперше за багато років здійснюються настільки масштабні роботи на об’єктах міського теплоенергетичного комплексу. Сьогодні триває заміна 1,2 км магістральних мереж (діаметр – 800 мм) на проспекті Соборності, де прокладають попередньо ізольовані мережі. Також днями на теплоелектроцентралі № 6 встановлене новітнє обладнання, що дає змогу досягти економії природного газу. Про це за результатами візиту з Київським міським головою Віталієм Кличком на ТЕЦ № 6 заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ми поступово нарощуємо обсяги робіт із ремонту та модернізації теплових мереж, обладнання ключових об’єктів житлово-комунального господарства столиці. Так, цього року на сміттєспалювальному заводі «Енергія» ми здійснюємо модернізацію котлоагрегату № 2 із заміною електрофільтру. У планах також і модернізація котла № 1. Проведення цих робіт допоможе вирішити екологічні питання, пов’язані з роботою підприємства. Вперше в Україні ми встановлюємо на ТЕЦ конденсаційний економайзер такої значної потужності – це устаткування, що здійснює так звану утилізацію димових газів, що утворюються під час роботи станції. У результаті отримується додаткове тепло, ККД котлів і ми досягаємо більш економічної роботи ТЕЦ», – розповідає заступник голови КМДА.

Він наголосив, що завдяки таким технічним заходам сьогодні можливо знизити витрати, які безпосередньо впливають на вартість тарифу на тепло для киян.

«Ми наполягаємо на тому, аби чинне законодавство змінювалося в напрямку більш прозорого та орієнтованого на зниження затрат тарифоутворення. Це сприятиме тому, що підприємства будуть зацікавлені економити та застосовувати більш заощадливі технології та обладнання», – зауважив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]