Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська делегація вивчала у Вільнюсі досвід передачі теплоелектроцентралі з приватної у муніципальну власність

21 вересня 2017 року, 13:22

Київська делегація на чолі із заступником КМДА Петром Пантелеєвим перебувають у Вільнюсі (Литовська Республіка) з робочим візитом.

Першим об’єктом, який відвідали кияни, стала теплоелектроцентраль (ТЕЦ), яка забезпечує теплом та електроенергію весь житловий фонд. Минулого року, після тривалої експлуатації комерційним підприємством, ТЕЦ повернули у власність муніципалітету.

За словами Петра Пантелеєва, для Києва дуже важливими є технічні, організаційні та юридичні питання цього процесу. Адже аналогічна процедура розпочата в Києві: місто повертає об'єкти теплоенергетичного комплексу, що перебували в управлінні ПАТ «Київенерго». Саме тому Київ і Вільнюс домовитися про подальший тісний діалог в цьому контексті.

«Литва, як і інші балтійські країни, схожі з Україною в контексті історичного розвитку та ментальних рис. Особливо цінним є набуття литовського досвіду в тих сферах, де литовці досягли прогресу, дійшли оптимальних рішень й моделей управління. Ми вдячні мерії Вільнюса за готовність поділитися ключовою інформацією про процес передачі ТЕЦ, яка з 2000-го року знаходилися в управлінні приватної компанії. Ми дізналися про особливості нинішньої експлуатації ТЕЦ, економічні аспекти її модернізації. Особливо приємно, що з вільнюськими колегами ми домовитися про подальшу комунікацію: допомога фахівців, які пройшли таку складну процедуру зміни управителя для нас надзвичайно цінна», – сказав Петро Пантелеєв.

Також сьогодні Петро Пантелеєв разом із представниками департаментів КМДА, комунальних підприємств, що працюють у сфері житлово-комунального господарства, зустрілися із представниками мерії Вільнюса, зокрема, заступником мера литовської столиці Валдасом Бенкускасом. Вони обговорили низку питань управління багатоквартирними будинками, механізмами контролю якості послуг, участі власників у процесі реновації житлового фонду.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]