Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичним підприємцям надаватимуть спрощену фінансово-кредитну підтримку

22 вересня 2017 року, 11:40

 

Київська міська рада прийняла рішення «Про затвердження Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва у місті Києві».

Надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва здійснюватиметься шляхом часткової компенсації відсоткових ставок на рівні 50% номінальної відсоткової ставки, що встановлюється кредитним договором між банком-партнером і позичальником, та діє на дату укладення кредитного договору. Максимальна відсоткова ставка: НБУ + 3% (12,5 + 3 = 15,5 %).

Позичальниками можуть бути суб’єкти господарювання – резиденти України, зареєстровані у Києві, виробничі потужності яких розміщені на території столиці та які підпадають під визначення суб’єктів малого або середнього підприємництва згідно з положеннями Господарського кодексу України.

Програма стала можливою завдяки підписаній 4 квітня Угоді про співпрацю між КМДА та Німецько-українським фондом. Цей фонд заснований у 1999 році Національним банком України (31,25%), Кабінетом Міністрів України в особі Міністерства фінансів України (31,25%) та Німецькою Кредитною установою для відбудови (KfW) (37,5%) на паритетних засадах.

За словами першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса, у цьому році на реалізацію програми фінансово-кредитної підтримки виділено 10 млн грн, на наступний рік планується передбачити в бюджеті на ці заходи 20 млн грн.

«Надзвичайно важливо розробити ефективний механізм, який буде максимально прозорим, унеможливлюватиме корупційні ризики, а процедура отримання фінансово-кредитної підтримки – простою та займатиме у підприємців мінімум часу», – підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]