Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко від імені КМДА підписав Меморандум про співпрацю з Фундацією АнтиСНІД-США в Україні щодо боротьби з епідемією ВІЛ/СНІД

26 вересня 2017 року, 15:59

Київська міська державна адміністрація та Фундація АнтиСНІД-США в Україні співпрацюватимуть у боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІД. Відповідний Меморандум з боку КМДА підписав мер Києва Віталій Кличко.

«Ми всі розуміємо, що СНІД – це проблема не однієї окремої країни чи якогось одного міста, – ця хвороба є загрозою і викликом усьому світу», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що одна четверта всіх людей, що живуть з ВІЛ, мешкає в 200 великих містах і Київ входить до цього переліку. «Тому я дуже радий, що ми об'єднуємо наші зусилля, щоб протистояти цій хворобі», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що Меморандум про співпрацю між КМДА та Фундацією АнтиСнід–США в Україні (АНF) передбачає вдосконалення і виконання національних та місцевих програм протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших небезпечних вірусних захворювань. Крім того, в рамках Меморандуму втілюватиметься благодійний проект Фундації «Розширення доступу уразливих груп населення України до консультування, тестування на ВІЛ з використанням швидких тестів», що реалізується в Україні за кошти АНF.

Київський міський голова висловив впевненість, що AHF докладе всіх зусиль для виконання національних та місцевих програм. Зі свого боку мер Києва гарантував, що КМДА надасть підтримку та сприяння в реалізації проекту Фундації.

Віталій Кличко також подякував AHF за те, що Фундація вже інвестувала у сектор громадського здоров’я Києва близько 5 млн грн.

Мер Києва нагадав, що минулого року у Києві була підписана Паризька Декларація і столиця доєдналася до програми прискорення заходів у боротьбі зі СНІДом Fast-Track Cities. Крім того, зауважив Віталій Кличко, минулого року він як мер Києва представляв українську столицю вперше на міжнародній конференції Fast-Track Cities у Нью-Йорку.

«І ми спільно з донорськими та громадськими організаціями докладаємо всіх зусиль, аби зупинити цю епідемію», – наголосив міський голова.

Крім того, Київрада затвердила міську цільову програму протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2017-2021 роки і на цей рік фінансування з бюджету Києва становить 41 млн грн. «Ми вже маємо позитивні результати у завданнях, які ми взяли на себе у рамках програми Fast-Track Cities та стратегії 90-90-90», – наголосив Віталій Кличко.

Мер додав, що під медичним наглядом у столиці перебувають понад 12 тисяч ВІЛ-інфікованих осіб. «І до кінця року ми маємо охопити лікуванням понад 80% з них. Також хочу звернути увагу, що серед 6,7 тисяч хворих, які отримують належне лікування, стан більшості  значно покращився», – сказав Київський міський голова.

Віталій Кличко нагадав, що в рамках державно-приватного партнерства від благодійного фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» Київ уже отримав першу партію нового препарату шостого покоління для лікування 750 пацієнтів цього року. А протягом двох років препарат отримають загалом 1300 пацієнтів з ВІЛ-інфекцією.

Зі свого боку голова з глобальної адвокації та політики Фундації АнтиСНІД-США Тері Форд зауважила, що AHF вже реалізує кілька проектів у напрямку боротьби з епідемією ВІЛ/СНІД. Вона нагадала, що минулого року AFH Ukraine відкрив перший у Східній Європі пункт безкоштовного експрес-тестування на ВІЛ, а також розпочав роботу мобільний підрозділ з тестування для важкодоступних категорій населення.

«Ми маємо за честь підписати цей Меморандум, який спрямований на зміцнення наших спільних з Київською міською державною адміністрацією зусиль, спрямованих на викорінення СНІДу в столиці України та по всій країні», – сказала Тері Форд.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]