Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Розпочато громадські слухання проекту Детального плану території промрайону «Троєщина»

06 жовтня 2017 року, 17:10

Розпочались громадські слухання щодо проекту Детального плану території промрайону «Троєщина» на вул. Пухівській у Деснянському районі. Про це повідомили у Департаменті містобудування та архітектури.

Це повноцінна функціонально сформована територія, проте існує негативний вплив підприємств, які оточують житлову забудову. Екологічний стан погіршується також за рахунок занедбаності ринкових комплексів, які в проекті підлягають реконструкції. Крім зазначених проблем, які на перспективу підлягають розв᾽язанню, пропонується перепрофілювання частини комунальних об’єктів у торговельні.

Проектними рішеннями пропонується збільшення робочих місць з 8240 до 12455 осіб (на 51%), будівництво багаторівневих наземних і підземних гаражів на території одноповерхових гаражних кооперативів та на відкритих автостоянках. Розміщення кварталів нової житлової забудови поки що не передбачено. Враховано зведення одного житлового комплексу з об’єктами соціальної інфраструктури на етап 3-7 років на вул. Крайній, 1, на будівництво якого отримані містобудівні умови і обмеження від 7 грудня 2011 року.

Передбачається також будівництво транспортної розв’язки на перетині проспекту Генерала Ватутіна з вулицями Братиславською, Миколи Драйзера та Електротехнічної. Відповідно до Генерального плану міста Києва у перспективі передбачено подовження просп. Генерала Ватутіна в напрямку м. Чернігова в обхід м. Бровари як дублера Броварського проспекту. Також буде подовження вул. Електротехнічної на ділянці від вул. Олександра Сабурова до вул. Марини Цветаєвої з транспортними розв’язками в одному рівні на перетинах з вул. Олександра Сабурова та вул. Марини Цвєтаєвої у вигляді саморегульованих кільцевих перетинів.

Експозиція проекту Детального плану території промрайону «Троєщина» розміщена у приміщенні Деснянської РДА на просп. Володимира Маяковського, 29. Ознайомитись з томами проекту ДПТ можна в Департаменті містобудування та архітектури (за адресою: вул. Хрещатик, 32, 3-ий поверх, каб. 307) щовівторка з 13:00 до 17:00 та щоп’ятниці з 10:00 до 13:00.

Матеріали проекту детального плану території також розміщені на сайті Департаменту містобудування та архітектури.

Пропозиції слід подавати у письмовому вигляді до Департаменту містобудування та архітектури за адресою: 01001, м. Київ. вул. Хрещатик, 32 у термін 30 днів з моменту публікації оголошення у засобах масової інформації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]