Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вікторія Муха: «Києву потрібно повернути повноваження в містобудівній сфері!»

07 жовтня 2017 року, 12:03

Робоча група щодо врегулювання ситуації навколо Театру на Подолі показала всій Україні, що діалог влади і громади дуже важливий при прийнятті доленосних рішень.

Депутат Київради, голова робочої групи Вікторія Муха зазначила: «Рішення нашої робочої групи було майже одностайним щодо проведення необхідних експертиз будівлі Театру на Подолі і ми розуміли, що маємо спочатку отримати результати і лише тоді рухатись далі. Морально вся робоча група була готова до будь-якого розвитку подій. Безумовно шкода, що через брак комунікації ми отримали ситуацію, яка склалася».

Діяльність робочої групи не обмежилась тільки Театром на Подолі. Під час чергового засідання неодноразово звучала думка про необхідність унеможливлення подібних ситуацій у столиці. Інвестори мають розуміти, що навіть найпривабливіший для міста проект має майбутнє лише в тому випадку, коли його кінцевий результат задовольняє суспільство.

Київський міський голова вніс зміни до розпорядження про утворення робочої групи, якими продовжив час її роботи до 1 квітня 2018 року з метою напрацювання конкретних пропозицій до нормативних актів як на місцевому, так і на загальнодержавному рівні, покликаних унеможливити або мінімізувати виникнення подібних конфліктних ситуацій в подальшому.

«У країні на всіх рівнях говорять про децентралізацію, є позитивні зміни в цьому напрямку, але не в будівництві! Від столичної влади вимагають більш активно захищати місто від незаконних, або потворних забудов і ми готові боротися за наше місто, але виключно в законній площині. Депутати Київради звернулися до Верховної Ради з вимогою внести зміни до законодавства та повернути повноваження містобудівній раді столиці, аби ми, кияни, мали змогу на законних підставах стати на захист Києва і його перлини – історичного центра», – підкреслила голова робочої групи.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 461 саме ДАБІ України, як остання інстанція приймає рішення про введення або відмову у введенні в експлуатацію об’єктів вищої категорії складності, яким і є будівля театру. Місто, на виконання доручення робочої групи, передало до ДАБІ України відповідні матеріали і будівлю Театру на Подолі офіційно введено в експлуатацію ДАБІ України 29 вересня, що засвідчено відповідним сертифікатом. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]