Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Роботи на Поштовій площі тривають за графіком будівництва та не несуть загрози археологічним розкопкам»

10 жовтня 2017 року, 18:23

Роботи над створенням музею на Поштовій площі та друга черга будівництва у складі проекту реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі тривають за графіком будівництва з дотриманням усіх будівельних норм та ДСТУ. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко.

«Роботи щодо збереження, дослідження, консервації та музеєфікації ділянки прибережного кварталу XI-XII століть здійснюються за планом. Приступили до підготовчих робіт із влаштування плити перекриття на відмітці 100,13, яка забезпечує жорсткість і стійкість конструкцій об’єкта. Роботи виконуються методом «up-down». Наразі ведуться археологічні розкопки на відмітці 100,13, як і передбачено проектом», – розповів заступник голови КМДА.

Існують тактичні питання з дотримання відповідного балансу між будівельними та археологічними роботами, метою яких є збереження культурної спадщини, повідомив Олександр Спасибко.

«Ці питання  вирішуються у робочому порядку. Замовник робіт та інвестор спільно напрацьовують технічні рішення, що забезпечать повноцінне проведення археологічних досліджень. Роботи із влаштування плити перекриття жодним чином не заважають проводити розкопки», – підкреслив заступник голови КМДА.

Він також повідомив, що роботи з будівництва об’єкта багатофункціонального призначення на Поштовій площі ведуться за проектом, розробленим на замовлення інвестора ТОВ «Хенсфорд-Україна» генеральною проектною організацією ТОВ «Проектні системи ЛТД» за безпосередньою участю ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій», із дотриманням усіх будівельних норм та ДСТУ.

На замовлення інвестора ТОВ «Хенсфорд-Україна» генеральною проектною організацією ведеться авторський нагляд за дотриманням проектних рішень при будівництві.

При виконанні робіт ведеться моніторинг за станом прилеглих до будівництва об’єкта споруд геодезистами ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій».

«За інформацією інституту, моніторинг показує, що об’єкт знаходиться в належному технічному стані», – підкреслив Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]