Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з Праведниками Бабиного Яру

06 жовтня 2016 року, 14:47

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з Праведниками Бабиного Яру та їхніми дітьми, яких протягом останніх кількох років збирають на пам'ятний захід у КМДА. Віталій Кличко підкреслив, що міська влада докладає усіх зусиль, аби у столиці з'явився Меморіальний центр жертвам Голокосту «Бабин Яр». Меморіал стане символом увічнення пам’яті не тільки про тих, хто загинув, а й тих, хто рятував людей від смерті — Праведників.

«Бабин Яр — це трагедія світового масштабу. І нині наше завдання — зробити все, щоб подібне ніколи не повторилося. Сьогодні ми згадуємо не лише тих, хто загинув, а й тих, хто у страшні часи рятував євреїв та військовополонених від смерті. І вчинок наших Праведників не повинен бути забутий», — наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що днями була підписана Декларація про наміри створити Меморіальний центр жертвам Голокосту «Бабин Яр». За його словами, до реалізації долучаться відомі українські та міжнародні благодійники, історики, освітяни і музейні працівники, лідери громадянського суспільства і міжнародні партнери. «Ми зробимо все, щоб у Києві з'явився Меморіальний центр жертвам Голокосту «Бабин Яр». Меморіал стане символом увічнення пам’яті не тільки про тих, хто загинув, а й тих, хто рятував людей від смерті — Праведників», — підкреслив Віталій Кличко.

Він додав, що столична влада намагається зробити усе, щоб подвиг наших Праведників не був забутий. «У Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр» нарешті облаштована Алея Праведників, на знак вшанування вашого подвигу. Ми низько вклоняємось перед вами. З глибокою вдячністю за ваш героїчний вчинок, за вашу людяність, за самопожертву і громадянський подвиг», — звернувся Віталій Кличко до Праведників.

Мер Києва також разом з представниками дипломатичних місій європейських країн, представниками релігійних та громадських організацій запалив свічки у пам'ять про жертв Бабиного Яру.

Наразі у світі живе близько двох тисяч Праведників, майже триста з них живе в Україні і більше п’ятдесяти Праведників — у Києві.

КМДА чи не єдина в Україні надає матеріальну допомогу Праведникам Бабиного Яру. На цей рік Праведникам передбачено 5 виплат одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги з нагоди державних свят.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]