Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з послом Азербайджану та представниками азербайджанського бізнесу

17 жовтня 2017 року, 16:37

 

Київ зацікавлений у модернізації житлового фонду – зокрема, за рахунок втілення програми відселення мешканців «хрущовок» у новобудови. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час зустрічі з послом Азербайджану Азером Худієвим та представниками азербайджанських компаній, які мають бажання працювати на українському ринку.

Віталій Кличко подякував послу за організацію зустрічей під час його візиту в Баку на початку жовтня.

«Ми приїжджаємо, щоб переймати найкращий досвід – і у відновленні доріг, і в будівництві сучасної інфраструктури. Добре, що у нас є дружні стосунки. Ми розглядаємо Азербайджан як стратегічного партнера. В Україні та в Києві зокрема живе велика азербайджанська діаспора. А ваші компанії вже працюють у сфері будівництва доріг у столиці. І потрібно робити наше партнерство все більш ефективним та взаємовигідним», – наголосив мер.

Азер Худієв зазначив, що велика кількість азербайджанських компаній у різних галузях готові працювати у Києві. Зокрема, це підприємства, які займаються житловим і промисловим будівництвом, модернізацією міських комунікацій, каналізації, освітлення, благоустрою міського середовища та інші.

«Баку здійснив величезний ривок у розвитку. І ми хочемо використати цей досвід, щоб теж зробити наше місто кращим і комфортнішим», – наголосив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що Київ зацікавлений у практиці оновлення житлового фонду за рахунок відселення киян із «хрущовок» у новобудови і знесенні старого житла.

«Ми хочемо відійти від точкової забудови, коли все соціальне обслуговування лягає на вже існуючі заклади. Натомість ми хочемо запровадити практику квартальної забудови – з новою соціальною інфраструктурою – дитсадками, лікарнями та школами. Як це, наприклад, успішно роблять у Баку», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]