Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ярмаркові продукти перевірятимуть додатково

18 жовтня 2017 року, 12:45

Київ змінює підхід до проведення регулярних, тематичних, сільськогосподарських і сезонних ярмарків. Відтепер продукція, яку можна придбати під час таких заходів, буде не лише дешевшою, але і безпечною з підтвердженням.

Відповідне розпорядження, яким заборонено реалізацію на ярмарках продукції без наявності документів про її походження і підтвердження безпечності та якості, підписав Київський міський голова Віталій Кличко.

Контролюватиме виконання цієї вимоги Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві. Саме на цей орган покладено повноваження щодо здійснення державного контролю за вмістом пестицидів, агрохімікатів і важких металів у сільгосппродукції.

У столичній адміністрації також зазначили, що популярність ярмарків зростає. Про це свідчить, зокрема, зростання доходу від проведення таких заходів: якщо порівняти з аналогічним періодом 2016 року, то цьогоріч столиця отримала дохід у 4-11 разів більше.

«Завданням міського голови було створити дієву систему ярмарків, де кияни могли придбати продукцію за нижчими від середньоринкових цінами. Проте місто має намір слідкувати і за безпечністю, і за якістю продукції, яка реалізовується на ярмарках. Ми хочемо, щоб мешканці столиці були упевнені в якості того, що купують, – сказав перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. – Якісне і безпечне не обов’язково має бути дорогим».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]