Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Аудит сприяє ефективності роботи підприємств – Геннадій Пліс

18 жовтня 2017 року, 13:11

 

Аудит структурних підрозділів допомагає не лише виявити та попередити фінансові порушення, але й сприяє підвищенню ефективності роботи підприємств. Про це заявив у коментарі журналістам перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«За 2015-2016 роки Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту провів аудити в комунальних підприємств «Бессарабський ринок», «Житній ринок», «Київський іподром», «Володимирський ринок», Міський магазин», «Поділ-нерухомість», які підпорядковані Департаменту промисловості та розвитку підприємництва. Аудити проводилися, зокрема, і на завершальному етапі, тобто при аудиті ефективності діяльності всього Департаменту. За результатами цих дій виявлено фінансових порушень на 10,5 мільйонів гривень», – зауважив перший заступник голови КМДА.

Він зазначив, що впровадження рекомендацій за результатами перевірок у КП «Поділ-нерухомість», КП «Міський магазин» та КП «Київська спадщина» щодо організації сезонних ярмарків має здійснюватися силами комунальних підприємств, а не доручатися стороннім суб’єктам господарювання, тоді це почне давати економічний ефект. Так, лише у КП «Київська спадщина» від проведених у вересні 2017 року 11 ярмарків, у який взяли участь 1864 учасники, отримано 252,5 тис. грн. Це у 2,3 раза (140,1 тис. грн) більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Тоді, нагадаємо, було проведено 79 ярмарків, які зібрали 7804 учасників, і всього надійшло 112,3 тис. грн.

За словами Оксани Колтик, керівника Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту, «пріоритетним завданням у діяльності внутрішнього аудиту КМДА є формулювання за результатами проведених аудитів рекомендацій щодо удосконалення системи управління, впровадження яких у майбутньому буде мати позитивний економічний ефект».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]